Прически, които увреждат косата ни

0
Прически, които увреждат косата ни

Някои от тези прически са сред най-често срещаните в ежедневието. Но те имат и силно увреждащо въздействие върху косата. Могат да причинят редица проблеми, сред които косопад, накъсване на косъма, начупване, цъфтеж, сухота.

Кок

Кокът е женствен и красив, безспорно. Но може да е също толкова вреден, колкото конската опашка по простата причина, че предполага стегнато опъване на косата. Ако искате да направите любимия си кок по-полезен и безопасен за косъма, не стягайте толкова косата.

Конска опашка

Стягането и опъването на косата в конска опашка може и да ви накара да се чувствате като неотразима, но тази прическаси има последици. Всъщност вредите на косата си. Опъването на косъма води до неговото отслабване, постепенно изтощаване, което в дългосрочен план може да доведе до косопад.

Стегнати плитки

Плитките са много любим избор за лятото. Те са вредни за косата ви, особено ако са тънки и много стегнати. Този тип много стегнати прически може да причинят наистина сериозни щети на косата и скалпа ви. Възможно е дори да увреди фоликулите за доста дълго време, причинявайки дълготраен косопад, от който косата да се възстанови трудно.

Екстеншъни

Вплитането на допълнителни кичури коса към вашите собствени внася допълнително напрежение върху космените фоликули и скалпа. Което в дългосрочен план може да увреди косата, да я направи лесно накъсваща се и даже да доведе до косопад. Когато си правите удължения на косата, винаги се доверявайте на професионалисти. За да сте сигурни, че косата ви е в добро състояние.

Стилизиране на мокра коса

Ако решите косата си, докато е мокра или я обработвате с нагряващи продукти преди да е изсъхнала. Tрябва да знаете, че това има силно увреждащ ефект върху косъма.

Когато косата е мокра тя се намира в най-уязвимото си състояние. Изключително вредно е да я обработвате с каквото и да е друго, различно от сешоар и то на средно топла температура. Ако сушите косата с прекалено гореща струя ще я увредите и направите податлива на накъсване.

Остави коментар