Прически според лицето

0

Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви?

прическа

Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви? Прочетете за различните видове лица и вижте какви прически ще са подходящи за вас.

Овални лица

Характерното при тях е, че веждите, скулите и челюстите са на една линия. Лицето е с леко издължена форма.
Когато контурите на веждите, скулите и челюстта имат по-ясно изражение, тогава лицето ни напомня повечко на правоъгълник. Тези две форми (овална и правоъгълна) са много близки.

Подходящи прически:
Чудесен избор е карето с дължина до линията на челюстта. Чрез него лицето става по-изразително. Друг добър вариант е права коса с малък обем в долната част. Дългите, леко прибрани встрани бретони също подхождат на тази форма на лицето.

Кръгли лица

Тук ширината и дължината на лицето са почти еднакви. Контурите и чертите са меки.

Подходящи прически:
Ако лицето ви е кръгло и косата права, интересен вариант е прическа на пластове. Тази прическа подчертава ясно очите. Ако предпочитате да имате по-силно изразени контури, изберете и по-дълга коса, стига да успеете да направите дискретните пластове около челюстта.

Сърцевидни лица

Тези лица са с по-ясно изразени скули, тесни челюсти и около веждите са по-широки. При тях преобладават прическите с бретон или такива с акцент около брадичката.

Подходящи прически:
Прическа с дължина до раменете е подходяща за правата коса. Дълъг бретон на етажи или пластове около челюстта придават интересен акцент в косата. За чупливи коси подходяща прическа е по-дългата коса с бретон до веждите.

Квадратни лица

При тях, както и при кръглите лица, ширината и дължината са почти еднакви. Единствената разлика е, че при квадратните лице имаме много по-ясно изразени контури.

Подходящи прически:
Най-подходящи прически при този вид лица са с дължина над ключиците, като краищата са леко изтънени и изсветлени. Прическа с дълъг, прибран леко настрани бретон също е много секси.

Триъгълни лица

При тези лица се наблюдава по-широка челюст, а скулите и челото са по-тесни.

Подходящи прически:
Прическата боб е най-подходящата. При нея косата отзад е по-къса и по-дълга отпред. По този начин оптически се стеснява челюстта. За по-смелите има вариант с дълга коса и плътен бретон.

Източник: actualno

Остави коментар