Повече растения в малкия дом

0

Ако живеете под мотото „Няма такова нещо като твърде много растения“, понякога може да се окаже, че сте се сдобили с поредното ново – и след това се мъчите да намерите място за него във вашия вече изпълнен със зеленина, дом.

Тук има 6 идеи, как да отглеждаме повече растения вкъщи и къде да ги съберем.

1. Изберете библиотека без гръб

Защо да не разчупите отвореното пространство с библиотека за книги, пълна с растения? Тази идея използва предимно вертикално пространство, спестявайки място в малкото жилище. Плюс това, може да се използва за разделител между две стаи като същевременно не прекъсва достъпа на слънчева.

istockphoto.com

2. Изложете ги на плаващи рафтове

Плаващите стенни рафтове са чудесна опция за пестене на пространство, независимо какво се опитвате да показвате. Благодарение на многобройните опции на пазара, няма да имате проблем с намирането на такива, които отговарят на вашия стил.

3. Използвайте стълби (ако ги имате на разположение)

Ако имате такива, можете да ги използвате като рафт за растения. Те ще държат зеленината далеч от пода, но все така на показ. Същата идея ще работи дори ако нямате стълбище. Опитайте да подпрете висока стълба до стена и да я напълните с растения. Тя има същия ефект и заема по-малко място, отколкото да поставите всичките си растения на пода едно до друго.

4. Закачете ги да висят директно от тавана

Ако искате да оползотворите максимално вертикалното пространство с вашите растения, погледнете нагоре. Вашият таван е чудесно място да добавите още естествени щрихи. Окачените растения може да служат като приятен контраст на останалия интериор.

5. Пренаредете стойката за дрехи

Можете да превърнете стойка за дрехи в разделител на стаи. Пълзящите растения ще превърнат стойката в „ жива стена“, без да правят малката стая да се чувства затворена.

6. Създайте жива стена

Закачането на саксии към стената създава успокояващ, плаващ вид, който предпазва растенията от това да създадат хаос в помещението. Жива стена като тази почти винаги е добра идея, стига да разполагате с необходимото място и подходящите растения.

Остави коментар