Полезни джаджи за почивка на някое диво място

0

ГОРА

  • Новаторска палатка – Щом сме си ибрали такава дестинация, трябва да сме наясно, че най-важното нещо там е подслонът. Съществуват разнообразни видове палатки – трисезонни, бързо разпъващи се, луксозни, висящи между дърветата, такива, напомнящи повече на чадър за слънце, палатки за девет човека или само за един. Важно е да предвидим условията, както и да проверим прогнозата за времето. Ние бихме обърнали особено внимание на материята и цифрата за воден стълб и има ли мрежа против комари.
  • Преносима кафе машина – Какво по хубаво е сутрнин сред природата с чаша ароматно кафе? Не е нужно да се лишаваме от градски лукс. Има достатъчно компактни преносими кафеварки – за еспресо, за филтърно, за разтворимо кафе, които ще подсигурят необходимата доза кофеин за енергичен ден в гората.

РЕКА

  • Шапка-идиотка – Новото е добре забравено старо. Колкото и грозновата да е, шапката-идиотка притежава непретенциозен чар, който е трудно да подминем. Най-добре я избери в естествена дишаща материя и цвят, на който трудно биха се забелязали зацапвания.
  • Надуваема рибарска лодка – Честно казано, дори да не сме рибари, бихме се позабавлявали с някои от разнообразните надуваеми лодки, предназначени специално за рибари. Вадиш ги от багажника, надуваш за минути и вече си далеч във водата в очакване плувката на въдицата да помръдне или просто да се насладим на тишината и водата. Повечето са подходящи за труднодостъпни, както и плитки води.

МОРЕ

  • Самозареждаща се лампа – Защо обаче на морето да не се възползваме от откъснатите от цивилизацията места? За къмпинг край морето препоръчваме никога да не забравяш LED лампа със соларни панели. Може да е незабележима през деня, но вечерта ще ти осигури екологичен лукс.
  • Парфюм – Лукс ли е? Съвсем не – изпитваме естествена необходимост да допълним морската си ваканция с подходящ аромат. Той, разбира се, е далеч от претенциите на града или пък категоричните ухания за зимата. Отчасти цитрусов, отчасти дървесен и само с лек намек на амбра, морският мъжки аромат не означава лигавщина, а бохемска необходимост.

ПЛАНИНА

  • Мултифункционален часовник – Ясно е, че можем да ползваме мобилния си телефон за навигация, компас и лична синоптичка. Но колко по-готино ще е да забравим за новите технологии и вместо това да разчитаме на машина, която няма опасност да остане без батерия в рамките на 24 часа?
  • Нож за гъби – След като си се подсигурил да не се изгубиш, най-логичното е да тръгнеш да намериш храна. Брането на гъби е лесна, макар и доста отговорна задача. На твое място бихме се сдобили с нож за гъби от стомана, като обърнем особено внимание на ергономичната дръжка. Както и една книжка с описание на ядливите и отровните гъби.

Остави коментар