Почина дизайнерът Карл Легерфелд

0

Вчера, на 19 февруари, на 85 години почина дизайнерът Карл Легерфелд. Новината дойде от френските медии. Именно във Франция той е прекарал последните минути от своя живот. Предната вечер той е бил приет по спешност в местна болница. Според последната информация, причината за смъртта му е рак на панкераса.

През последните 30 години Карл бе лицето и мозъка на модния гигант Chanel. При представянето на нова колекция на бранда, всяко ревю завършваше с неговото появяване на подиума.

На последното модно събитие на котюр седмицата на модата в Париж той не се появи. Това негово отсъствие породи слухове, че Легерфелд има здравословни проблеми. От Chanel отрекоха да има подобни проблеми и съобщиха, че просто се чувствал изморен, а и има достоен заместник – Върджин Виард. Броени дни след това обаче, идва и новината за кончината на дизайнера.

Смъртта на дизайнера е загуба най-вече за света на модата, но не само. В последните години Карл навлезе и в козметичната индустрия, като пусна на пазара своя собствена линия декоративна козметика. Легерфелд бе познат на хората не само като дизайнер, а и като фотограф и карикатурист.

Години наред Карл Легерфелд беше в ролята на творчески директор на Chanel, като предизвика истинска революция на модния бранд, като съчетаваше собствените си виждания, класическата визия и доста по-нестандартните модни решения. Освен това, Карл създаде своя собствена марка, където имаше пълната свобода да развихри въображението си.

Слънчевите очила и вързаната на ниска опашка коса бяха неговата запазена марка. Той ги използва и в логото за собствения си моден бранд. Ризата с висока бяла яка, черната вратовръзка, палтото, кожените ръкавици и безбройните пръстени – така бихме могли да запомним един от най-ексцентричните дизайнери на нашето време – Карл Легерфелд.
Поклон!

Остави коментар