Печенето в алуминиево фолио е вредно за организма

0
Печенето в алуминиево фолио е вредно за организма

Печенето в алуминиево фолио е вредно за организма

Голяма част от рецептите за приготвяне на месо, риба и зеленчуци включват завиването на отделните продукти в алуминиево фолио и изпичането им по този начин във фурната. Това обаче се оказва доста вредно за организма ни. Макар да знаем това, признаваме си, че ние също използва алуминиево фолио в кухнята.

От Health Line споделят, че при нагряване на висока температура, алуминиевото фолио отделя микроскопични частици, които попадат в храната, която приготвяме. Според изданието използвайки подобно фолио при приготвянето на храната си, то ние е напълно възможно да изядем до 2 милиграма алуминий, без изобщо да го подозираме.

Когато върху фолиото попадне лимонов сок или някакви подправки, то алуминият, който се отделя в храната ни е още повече. Проблемът с попадането на този метал в организма е, че той не може да се изхвърли от тялото и се натрупва. Когато е във високи концентрации той става опасен за здравето ни, тъй като е токсичен за мозъка, черният дроб и голяма част от останалите ни органи.

Остави коментар