Първото нещо, което правят милиардерите сутрин

0

Зад успешния работен ден със сигурност стои едно енергично и ползотворно утро. От Business Insider разказват за това как започва деня на едни от най-известните милиардери в света.

  • Първите часове след събуждане за водещата Опра Уинфри са доста динамични. Тя става към 7 часа и веднага след като мине през банята излиза за разходка с петте си кучета. Докато чака кафето ѝ да стане готово след това си тегли по една карта с мисли за всеки ден от годината (365 Gathered Truths). След това Уинфри медитира и тренира по един час в двора си.

  • Сутринта на Илон Мъск не е така спокойна. Веднага щом той се събуди се захваща с работа. Той прекарва час и половина в четене и отговаряне на мейли, докато пие кафето си. Мъск е прекалено зает, за да закусва. След като изпрати петимата си синове на училище, основателят на Tesla взема душ и шофира до работа.

  • Доста по-ранобуден от двамата е основателят на Twitter – Джак Дорси. Той се събужда в 5 и първия половин час прекарва в медитация. След това прави три серии упражнения по 7 минути. Едва тогава идва моментът за сутрешното кафе.

  • Инвеститорът Уорън Бъфет обича да спи. За това той признава, че винаги спи поне по 8 часа. Обикновено става в 6:45 и започва деня си с преглед на пресата, най-вече чете The Wall Street Journal USA Today.
  • Друг, който цени високо съня, е Джеф Безос. За него той е приоритет и не се буди с аларма. Безос държи да води важните си, изискващи пълна концентрация срещи преди обяд, най-често в 10 часа.
  • Марк Зукърбърг, от своя страна, прави първото нещо за деня си преди да е станал от леглото. Той признава, че проверява Facebook, както и съобщенията си в Messenger и WhatsApp, “за да разбере какво се случва в света”. Зукърбърг признава, че не обича да губи време сутринта и заради това не отделя такова, за да избере какво да облича. Той е известен с това, че нови един и същи вид тениски и дънки.

Остави коментар