Пълен детокс на кожата в 6 стъпки

0
детокс на кожата

Пролетта доиде, въпреки лошото време. Време е да блеснете с уникалната си кожа! Пречистете ума, тялото и кожата… И започнете веднага! С тези 6 стъпки

1. Почистете кожата

През пролетта избирайте продукти, които почистват добре, без да са твърде агресивни. Добър вариант са геловете и мицеларната вода.

2. Помогнете на тялото

Хранителните добавки помагат на организма да се справи с най-честите проблеми при смяната на сезоните. Kато пролетна умора или дори косопад. Страхотен вариант са и бустерите, които се добавят към обичайната ви грижа, тъй като те са много концентрирани и правят чудеса с кожата ви.

3. Сменете гардероба

Не само онзи с дрехите, но и този с козметиката. Зимните продукти са с по-тежка текстура, която може допълнително да омазни лицето и да запуши порите. Трябват ви по-леки и хидратиращи формули.

4. Маскирайте се

Маските са може би най-лесният и удобен начин за детоксикация. Те ще заличат следите от зимата, изразяващи се най-вече в сухота, и ще върнат естественото сияние на лицето ви.

5. Хидратирайте през целия ден

Кожата ви ще ви бъде благодарна, ако се грижите за нея не само сутрин и вечер. Затова винаги имайте на бюрото в офиса или наблизо до вас вкъщи, по един хидратиращ спрей за експресно освежаване.

6. Преборете се със стресираната кожа

Зимата, смяната на сезоните, както и напрегнатото ежедневие допринасят за това кожата ни да изглежда с неравен и сивкав тен, с тъмни кръгове и дехидратирана.

За да възвърнете сияйната й форма, използвайте продукти с витамини, минерали и хиалуронова киселина.

Източник: elle

Остави коментар