Оттърви се от ненужните вещи за новата година

0

Новата 2021 година вече е тук и всички се надяваме тя да бъде поне с 10% по-добра от старата. И стартът ще бъде успешен, ако ние му помогнем малко.

Като начало хубаво и много полезно би било да се отървем от няколко ненужни вещи, които задръстват както домовете, така и съзнанието ни.

Изхвърлете непотребните купища хартия
Причина за появата им във всеки дом: мързел и нежелание да се занимаваме със сортирането на множество документи – договори, гаранционни карти, касови бележки и какво ли още не, които в един момент завземат твърде много място.

Продукти с изтекъл срок на годност
Почти няма дом, в който да не могат да бъдат намерени кутии, консерви, подправки или някакви продукти с изтекъл срок на годност. Ясно е, че никога няма да ги използвате, затова най-доброто решение е да отидат в боклука.

Счупени и скъсани вещи
Спомнете си от колко време се заричате, че ще занесете онези обувки на поправка. Никога няма да ги занесете. По-добре си купете нови, които ще ви донесат повече удоволствие и няма да стоят непотребни в кутия в шкафа за обувки.
Има десетки такива вещи във всяка къща, които прибираме с идеята да поправим някога, но това някога не идва никога.

Нежелани подаръци
Празниците са повод за много приятни моменти с близките ни хора, но много често по повод и без повод получаваме подаръци, които не харесваме и никога няма да използваме. Няма никакъв смисъл да ги държим в някое чекмедже с години. Винаги можем да ги дарим, което е много по-добре от това да ги изхвърлим в коша за боклук.

Вещи, които сме превърнали в спомени
Сещате се – детски играчки, стари шишенца от парфюм, картички от места, които сме посетили и т.н.
Твърде често се привързваме към такива предмети, придавайки им по-голямо значение заради спомените ни, които са свързани с тях. Но истината е, че те само заемат място в домовете ни.

Източник: life.dir

Остави коментар