“Оскарите” в САЩ ще се излъчват на живо

0
на живо - Оскар

Церемонията по връчване на филмовите награди “Оскар” в САЩ през април ще бъде присъствено събитие. То ще се излъчва на живо от няколко места, казаха организаторите, цитирани от Ройтерс и БТА.

“За да създадем присъствената церемония, която публиката ни по целия свят иска да види, и същевременно да спазим изискванията за пандемията, церемонията ще се излъчва на живо от няколко места, включително от прочутия Долби тиътър”.

се казва в изявление на Филмовата академия на САЩ.

Тази година Академията избра да включи не десет, а 15 продукции за най-добър международен филм. А преди дни обяви краткия списък с номинираните за наградите “Оскар”. В крайна сметка само пет от тях ще останат в надпреварата, когато на 15 март бъдат обявени номинациите за “Оскар”-ите.

Драмата “Две от нас”, избрана да представя Франция в категорията за най-добър международен филм намери място в краткия списък за отличията.

Сред сериозните конкуренти в категорията е и датската продукция “Още едно”. Тя е на режисьора Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля.

Останалите категории, за които американската киноакадемия обяви кратки списъци, са за най-добър документален филм, грим и прически, късометражна анимация, късометражен игрален филм и визуални ефекти. Както и за песен от филм.

Церемонията за 93-тите награди “Оскар” ще се състои на 25 април, вместо в обичайното си време в края на февруари. Отлагането се наложи заради пандемията.

Източник: life.dir

Остави коментар