Още едно сметище в река Струма

0

Снимка: Getty Images

Сметище се е образувало по поречието на река Струма край Невестино.

Проливните дъждове в Кюстендилско през миналата седмица са струпали голямо количество клони, бутилки и пластмасови отпадъци при повредения стар мост между селата Четирци и Ямен. Мостът е бил откъснат от брега след като с около два метра се повиши нивото на Струма при проливните валежи, посочват от БНТ.
Пластмасови и найлонови отпадъци има и по брега на реката.

От Община Невестин коментират, че почистването ще започне веднага щом нивото на Струма спадне достатъчно. За проблема общинските еколози са разбрали от снимките на моста, появили се през почивните дни.

Предстои проверка от РИОСВ-София, а общината “ще се постарае в най-скоро време да почисти моста”.

Същевременно пред bTV друг еколог от Община Невестино коментира, че Общината не разполага с финансови средства и техника за почистването на боклуците.

Няма яснота има ли конкретно отговорен за боклуците в реката. От общината обясняват, че отпадъците се носят по течението на Струма и не е само от Невестино, но и от други населени места. Коментират, че ще засилят и контрола.

Преди дни правителството отпусна близо четвърт милион лева, за да бъде почистено плаващо сметище в река Искър. Боклуците се бяха събрали до стената на ВЕЦ-Своге.


Източник: webcafe

Снимка: Getty Images

Остави коментар