Organic Basics – бельото, което може да се носи седмици наред без пране

0
Organic Basics – бельото, което може да се носи седмици наред без пране

Organic Basics – бельото, което може да се носи седмици наред без пране

Да, правилно четете. Това е бельо, което можете да носите седмици наред, без да се налага да го перете. Идеята на компанията не е да стимулира мързела сред по-младото поколение (а и не само сред него), макар че изглежда точно обратното. Не, Organic Basics искат да опазят околната среда, колкото се може повече.

Нашият бизнес представлява „възобновяема“ мода. Традиционното закупуване, носене, пране и изхвърляне на прекалено скъпото бельо пилее изключително много ресурси. Освен това вреди на околната среда“, коментира изпълнителният директор и основател на Organic Basics – Мадс Фибигер.

Прането и сушенето на дрехите и в частност бельото съставлява близо 2/3 от общата вреда, която нанасяме на околната среда. Това е и основната причина от компанията да изобретят подобен тип бельо. В състава на бельото има и сребро. Този метал е антимикробен и затова от NASA го използват за пречистване на водата на астронавтите.

Бельото е снабдено с покритие със специална сребърна формула, която успява да убие почти на 100% бактериите, както и да елиминира неприятните миризми. Поне така твърдят от Organic Basic.

Наистина работи. Можете да носите бельото много по-дълго, без да го перете. По този начин не само ще спестите пари, но и ще намалите потреблението на вода и енергия“, допълва още Фибигер.

Използвахме механично рециклиран найлон, който е изключително устойчив като текстилен избор. Също така прилагаме и безшевна плетачна технология, която прави бельото удобно за дълго носене.

Модната индустрия е тази, която е мръсна и тя задължително трябва да се промени, в полза на околната среда. Нека направим света, в който живеем по-добър и красив.

Остави коментар