Обвиниха мъж в измама за над 39 000 лв.

0
измама

Извършителят, предлагал разрешително за оръжие, е направил пълни самопризнания. Той е с мярка за неотклонение ”подписка”.

25-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в измама на друг младеж за над 39 000 лв. Това съобщиха от полицейското управление в старата столица – Велико Търново.

В хода на разследването се е изяснило, че в периода от 2017 г. до февруари тази година обвиняемия е заблуждавал свой съученик. Първоначалното твърдение на извършителя било, че срещу определена сума ще му издейства разрешително за газово оръжие.

След това му представил друг сценарий, уж че хората, които се занимават с издаването на разрешителни всъщност са престъпна група. А с негово съдействие тя може да бъде разкрита от полицията, като той щял да бъде награден за това. 

Преди това обаче било необходимо да се заплащат подкупи на прокурори, адвокати, следователи. Това било необходимо, за да се доведе разследването до успешения му край. 

По този начин извърхителят на тази измама е набавил за себе си имотна облага, в размер на 39 085 лв.

След доклад от МВР на материалите по случая в прокуратурата, той е привлечен като обвиняем. Извършителя на това престъпление е направил пълни самопризнания. Като за това му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Източник: legalworld

Остави коментар