Община Пловдив дава 250 бона на БДЖ

0

Община Пловдив ще плати 250 000 лева на „БДЖ Пътнически превози” за два имота с обща площ от малко над 900 кв.м, нужни за пробива под гарата.

Решението бе взето от общинските съветници с 31 гласа „за”, 11 „против” и 2 „въздържали се” без дебати. Предложението бе прието от втория път, след бурен дебат.

В дебата общинските представители от опозицията поискаха от Община Пловдив да проведе разговори с държавната институция, която безвъзмездно да дари имотите на важни терени. Още тогава зам.-кметът по общинска собственост Невена Балчева каза, че са се провели много срещи с БДЖ, които са отказали да прехвърлят имота безвъзмездно. Така се стига до това решение.

Единият от имотите е площадът пред кино „Гео Милев” с площ от 654 км. м и още един по-малък имот от 257 км. м на ул. „Акад. Петър Динеков”. От общинския бюджет ще се дадат 144 хил. лева за имота на бул. „Васил Априлов” и 79 600 лева за по-малкия терен.

През площада на „Гео Милев” ще минава единия от локалите, който ще води движението към колелото на Централна гара. Припомняне, че се взеха няколко решение на последните сесии за закупуване на имоти, през които ще мина инфраструктурата на пробива под гарата.


Източник и снимка: trafficnews

Остави коментар