Нюйоркски съд одобри екстрадирането на Харви Уайнстийн

0
Харви Уайнстийн

Прокуратурата на Лос Анджелис повдигна нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване срещу продуцента Харви Уайнстийн, съобщиха световните информационни агенции.

Продуцентът, който вече излежава присъда в затвор в щата Ню Йорк, е обвинен за изнасилване на две жени и за сексуално насилие срещу още три през 2004 г. -2013 г. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 140 години затвор или доживот.

Срещу 69-годишния бивш магнат е изготвено обвинение от 11 точки за нападения срещу пет жени

Бившият продуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуални агресии. Той може да бъде екстрадиран от Ню Йорк в Калифорния, за да му бъдат отправени обвинения в изнасилване и сексуално малтретиране, постанови нюйоркски съд. Цитиран от Ройтерс.

Съдия Кенет Кейс отхвърли доводите на адвоката на Уайнстийн. Че документацията за прехвърлянето му в Лос Анджелис не е изрядна и той трябва да остане в Ню Йорк, за да получи по-добри медицински грижи. Това предава БТА.

В Калифорния срещу 69-годишния бивш магнат е изготвено обвинение от 11 точки за нападения срещу пет жени. Те са извършени между 2004 г. и 2013 година.

Припомняме, че бившият кинопродуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуални агресии. Той обжалва присъдата си с аргумента, че правото му на защита не са било спазено.

Жалбата бе внесена във Върховния съд на щата Ню Йорк. В нея адвокатите на Уайнстийн твърдят, че няколко жени са получили правото да свидетелстват на процеса относно предполагаемите агресии на клиента им, при условие че давността на фактите е отминала или пък че фактите са били недостатъчно подкрепени с доказателства, за да има основание за съдебно преследване.на Харви Уайнстийн в Калифорния

Остави коментар