Новото-старо вкъщи

0

Всеки у дома има различни стари вещи, които не използва и иска вече да изхвърли, въпреки че някои от тях са със сантиментална стойност. Защо да не им намерим полезно приложение, което ще ни спести хаоса вкъщи и ще запазим любимите си “непотребни” вещи. Някои от тях може да използваме като място за съхранение, други да превърнем в декоративни елементи, а трети да рециклираме и да им намерим ново приложение.

Кутии за обувки – Използвайте ги, за да съхранявате в тях стари снимки, бележки или документи. За да станат по красиви и да се впишат във вашия дом, облицовайте ги . А за да сте сигурни в съдържанието им, вземете самозалепващи се етикети и ги надпишете. Така всичко ще бъде подредено и прегледно.

Дървени касетки – Измийте, подсушете и ги освежете с малко лак за дърво, ще станат като нови. Подредете в “старите” дървени касетки кърпите за баня.

Малки бурканчета – Измийте ги добре и махнете етикетите. Сега имате чудесни контейнерчета за дребни офис аксесоари като кабърчета, ластици, моливи. Те стават и за свещницитблясъкът, пречупването на светлината ще създаде много интересен ефект. Подходящи са и за съхранение на подправките в кухнята, ако са по малки.

Стари речни камъчета – Те могат да се превърнат в ефектна декорация за перваза на прозореца. И дори и за декорация на банята, с малко подходящо лепито.

Старият стол – Не изхвърляйте стария стол. С малко повече работа може да се превърне в масичка до леглото. Махнете старателно старата боя, боядисайте го в желания от вас цвят и декорирайте.

Старата захарница – Глолемите и стари захарници са перфектни вази.

Чинийка – Ако имате останали само една – две чинийки от комплект, може да и намерите приложение като подложка за гъбата за съдове. Или да се превърне в подложка за саксия.

Остави коментар