Нови COVID мерки по света

0

https://unsplash.com/photos/Q1p7bh3SHj8

Нидерландия въведе полицейски час с цел борба срещу коронавируса, предаде Франс прес. Подобна мярка се въвежда в страната за пръв път след Втората световна война.

От 21 ч. до 4:30 ч. е забранено излизането от домовете, а нарушителите подлежат на глоба от 95 евро. Очаква се мярката да се прилага поне до 9 февруари.

Великобритания планира да въведе 10-дневна карантина за пристигащите от страни с висок риск от заразяване, съобщи вестник “Дейли мейл”. Според изданието решението за това ще бъде взето от властите в понеделник.

В същото време друг британски вестник – “Телеграф”, пише, че британското правителство е удължило законодателството, свързано с извънредните мерки, до 17 юли, за да даде възможност на местните съвети да затварят ресторанти, магазини и други обществени места.

В Чехия ресторанти и пъбове в Чехияотново отвориха врати, за да протестират срещу правителствените рестрикции, свързани с COVID-19, предаде Франс прес.

Иржи Янечек, съосновател на движението инициатор на акцията, каза пред агенцията, че от бранша са разочаровани от правителството и искат да покажат, че то е поело по грешния път.


Източник: svobodnaevropa

Остави коментар