Необходимост или прищявка е съдомиялната

0

В модерната кухня има всякакви уреди. Но най-обсъжданите са съдомиялните, които крият примамливи предимства. Но все пак стои въпросът дали съдомиялната е необходимост или прищявка.

Съдомиялната като необходимост:

  • Тя е по-икономична. При миенето на чинии на ръка се изразходват повече вода и почистващ препарат. Много домакинства се заблуждават, че съдовете стават по-чисти, ако има повече пяна от почистващия препарат, затова често слагат повече от него. Други пък нямат навика да спират водата, докато сапунисват чиниите и често тя тече безпричинно.
  • След като сте имали гости, това е най-бързият и удобен начин за почистване на мръсните чаши и чинии от предната вечер.
  • Съдомиялната пести време. Докато тя работи, не е нужно някой да стои до нея и да я наблюдава. Може спокойно да обърнете внимание на други задачи или да се отдадете на кратка почивка.

Съдомиялната като прищявка:

  • Много хора смятат, че съдомиялната е прищявка, защото след като нещо може да се свърши без нейна помощ, тогава тя е излишна.
  • Съдомиялната също харчи пари – под формата на ток, вода, таблетки за почистване на съдовете. Така че, предварително трябва да се сметне, дали наистина покупката й ще се отрази благоприятно на семейния бюджет.
  • Съдомиялната иска специално място. Ако кухнята е малка, то трудно се намества още един голям уред в стаята. Освен това изисква връзка с водопроводни тръби, което в някои случаи може да означава идване на майстор вкъщи.

Остави коментар