НАП санкционира платен паркинг

0

Мястото за платено паркиране в Пловдив е санкционирано заради разлика в касата

паркинг

Обектът се намира в град Пловдив на улица „Хан Кубрат”, на метри от съдебната плата и прокуратурата. Данъчни са посетили този паркинг през юли.

Инспектори са направили „Стоп” каса и се оказало, че в касата има повече пари от тези, отразени на фискалното устройство. Сумата в плюс била 181 лева. Управата оправдала несъответствието с това, че въпросната сума била предназначена за работник, който е бил в отпуска.

Тези действия обаче не са били отразени на касовия апарат чрез функцията „служебно заведени”, което коствало акт на клуба.

След месец на фирмата, стопанисваща този паркинг, било съставено наказателно постановление. В него агентите на приходната агенция отразили в графата за финансова санкция 600 лева.

Глобата била отнесена до компетенциите на Районен съд. В молбата си за отмяна собственикът на паркинга заявил, че случаят е маловажен, глобата е незаконосъобразна, както и размера й. Магистратите обаче не уважиха исканията му.

Според действащия закон за данък добавена стойност, за подобно провинение нарушителите се наказват със санкция между 500 лева и 2000 лева. Според съда, фирмата е допуснала съществено нарушение, тъй като според наредбата на закона за данък добавена стойност, всяка една операция се отразява чрез функциите „служебно заведени” или „служебно изведени”.

Източник: trafficnews

Остави коментар