Най-спешното обновяване на браузъра от Google

0

Google представи спешно обновяване на браузъра Chrome до версия 88.0.4324.150.

жените

В новата версия на браузъра, освен всичко друго е премахната и изключителна опасна уязвимост, която активно се използва от хакерите. Ъпдейтът вече е достъпен за потребителите на операционните системи Windows, Mac и Linux.

С новата версия се оправя уязвимостта класифицирана като CVE-2021-21148 с много висока степен на информационна опасност. Тя бе открита от специалиста по кибербезопасност Матиас Буленс (Mattias Buelens). Той е съобщил за проблеми в Chrome WebAssembly и енджина JavaScript V8 на 24 януари тази година. Уязвимостта дава възможност на хакерите да стартират произволен изпълним код на компютъра на жертвата.

Google не разкрива особени подробности за новата уязвимост, понеже тя присъства и във външните програмни библиотеки. Интернет гигантът подчертава, че тя изключително активно се използва в реалния живот.

Уеб ресурсът ZDNet е уверен, че въпросната уязвимост е свързана с кампанията проведена от севернокорейските хакери срещу общността на специалистите по кибербезопасност. Интернет гигантът препоръчва на всички колкото се може по-бързо да обновят своите браузъри. По принцип уеб браузърът Chrome се обновява автоматично, но това може да стане и ръчно. Необходимо е да се влезе в настройките на браузъра и да се премине в точката Помощ, откъдето да се избере Всичко за Google Chrome. Там се вижда коя е версията на програмата и ако се налага, там се предоставя линк за извършване на обновяването.

Източник: kaldata

Остави коментар