„Най-ранното“ писмо до Дядо Коледа

0

Това, което се смята за първото писмо, написано до Дядо Коледа във Великобритания, е открито в архивите на вестник в Линкълншир /Lincolnshire/. Писмото е написано от момиче през 1895 г. с молба за комплект боя.

Нейната бележка до Дядо Коледа беше съобщена в Grantham Journal, която казва на своите читатели, че “малкият доверителен кореспондент получи нейната кутия с бои”.

Докладът е намерен от Джоана Еспин, куратор на Пощенския музей в Лондон. Госпожа Еспин, която живее в Грантъм в Линкълншир, разказа пред документален филм на BBC Radio Four за историята зад писмото на момичето.

„Направихме някои изследвания върху тази история и детето, което пише това писмо, баща й е починал от едра шарка“, каза тя.

“Наистина бяха в голяма бедност и се разбира, че подаръците, които са поискали, всъщност са им купени и доставени.”

Тя добави: “Това е просто наистина прекрасно събиране на една толкова голяма административна система и след това добавяне на малко магия за предаване на писмото до Дядо Коледа навреме за Коледа.”

Докладът на Grantham Journal разказва за това как служителите в местната поща са получили писмото, адресирано до „Дядо Коледа, Северният полюс, GPO“.

„Голямо увеличение“
Г-жа Espin каза, че през 1900 г. пощата получава хиляди писма до Дядо Коледа.

Тя каза, че традицията продължава и до днес, и тази година се наблюдава „голямо увеличение“ на писмата, тъй като блокирането е спряло много деца да посещават Дядо Коледа.

„Мисля, че това е магията. Децата са толкова свикнали да виждат писма да идват през пощенската кутия всеки ден. Дядо Коледа да идва през пощата е просто толкова вълшебно и вълнуващо.” – каза тя.

Остави коментар