Най-популярните цветове в дома

0

Известно е, че древната практика фън шуй обръща внимание на всеки детайл. Според фън шуй философията цветовете вкъщи помагат за постигането на идеалния баланс и хармония в дома. Вижте полезни фън шуй съвети за цветовете у дома. Според фън шуй концепцията различните цветове имат различни послания. Ето и списък с най-популярните цветове и тяхното въздействие у дома според фън шуй правилата:

Бяло

Белият цвят е символ за невинност и чистота. Той е емблема на новото начало и се приема за цвят на мъдростта. Свързва се с елемента Метал и може да го използвате навсякъде у дома, но най-силен ефект има в зоните Запад и Северозапад. Препоръчва се да го използвате и в стаи с по-ярки цветове, за да балансира енергиите.

Черно

Черният цвят е силен цвят. Използва се за привличане на по-мощна енергия, има дълбочина и драматизъм, но се асоциира също с мистерия. Не трябва да се използва в детска стая, кухня или трапезария, препоръчва се за зони Север и Изток. Може да го включите в декора на офис пространството, тъй като се смята, че черният цвят стимулира професионалното израстване.

Червено

Червеният цвят е цветът на елемента огън. Той също е силен цвят, тъй като може да оказва въздействие върху психиката на човек. Излъчва енергия, въодушевления, дори удоволствие. Асоциира се и със сексуална възбуда и апетит. Смята се и за цвят на късмета. Червено може да използвате в стаи като кухня, трапезария и хол. Включвайте го по-умерено в зоните Изток, Запад и Югоизток.

Синьо

Синият цвят е цветът на спокойствието, тишината и омиротворението. Свързан е с елемента вода. В зона Изток подобрява здравето и се грижи за семейното разбирателство, а на Югоизток – за богатство и успехи. Препоръчва се за декор на офис или детска стая, в спалнята помага за по-добър и здрав сън. В комбинация бяло привлича щастието.

Зелено

Зеленият цвят се свързва с възраждането и обновяването. Той асоциира вливането на нова енергия и изпраща вибрации от природата. Според фън шуй зеленото се отразява добре на здравето и успокоява,но за да има такъв ефект трябва да използвате 3 различни нюанса. Препоръчително е да го избягвате в зона Север, но пък може да го използвате навсякъде другаде.

Жълто

Жълтото е цветът на светлината и слънцето. Това е жизнерадостен цвят, излъчва позитивна енергия и създава ведро настроение. Препоръчва се за декор на дома, защото внася уют и прави стаите по-светли. Идеален е за детска стая, хол или кухня. Известно е също, че жълтото повишава самочувствието и самооценката. Ако в зона Югозапад помага за стабилен брак, а в Юг – за добра репутация.

Розово

Розовото е цветът на любовта, затова фън шуй го препоръчва за спалнята, но като цяло може да го ползвате почти навсякъде у дома. Има способността да омекотява енергията на по-силните и драматични цветове. Отразява се добре на психиката, но не трябва да прекалявате с него, защото има опасност да заживеете в илюзия.

Остави коментар