Най-красивите мостове в света – част 2

0

Снимка: shutterstock

11.Мостът на Хендерсън Уейвс, Сингапур

Построен на 36 метра над земята, Henderson Waves е най-високият от пешеходните мостове в Сингапур. Неговата вълнообразна архитектура е проектирана да създаде разнообразие от тихи, уединени пространства, които привличат двойки и семейства, посещаващи пешеходната пътека през уикендите.

Снимка: shutterstock

12.Карлов мост, Чехия

Едно пътуване до Прага не би било пълно без посещение на Карловия мост. Десетки огромни статуи минават по дължината на втория най-стар мост в Чешката република. Богатата му история, заедно с няколко градски легенди, запазиха тази 700-годишна пешеходна пътека популярна дестинация и до днес.

Снимка: shutterstock

13.Мост Голдън Гейт, Калифорния

Мостът Golden Gate, емблематичната структура на Сан Франциско, се смята за едно от седемте чудеса на съвременния свят. Идиличното местоположение на моста и ярко оранжевият оттенък вероятно са изиграли голяма роля за световната му слава.

Снимка: shutterstock

14.Тауър Бридж, Лондон

Тауър Бридж е несъмнено най-известните мостове на Баскюл в света. Датираща от 1894 г., тази структура обхваща река Темза и приветства почти 40 000 посетители всеки ден. Неговите две величествени кули и архитектура, напомнящи на европейските замъци, не оставят никого непокътнат.

Снимка: shutterstock

15.Мостът Риалто, Венеция

Мостът Риалто е най-старият и най-известният мост във Венеция, Италия. Построен е в края на 1500-те години, за да замени дървения мост, който се е срутил два пъти.

Снимка: shutterstock

16.Пристанищен мост в Сидни, Австралия

Всеки ден близо 150 000 превозни средства преминават през пристанищния мост в Сидни. Освен че служи като важен символ на града, тази огромна желязна арка, наречена от местните жители „Coat Hanger“, се превърна в туристическа атракция.

Снимка: shutterstock

17.Golden Bridge, Виетнам

Открит през 2018 г., Златният мост (Cầu Vàng на виетнамски) може да се похвали с най-изненадващата архитектура. Тази пешеходна пътека, разположена в Дананг, изглежда се поддържа от две огромни ръце. Издигайки се на височина от 1000 метра, тази виетнамска структура предлага зашеметяваща гледка към околните планини.

Снимка: shutterstock

18.Мост Юселино Кубичек, Бразилия

Наречен в чест на бивш президент на Бразилия, мостът „JK” показва асиметрична архитектурна мощ. Извитият му дизайн е вдъхновен от рикошетите на камък, прескачащ вода. Модерната структура се простира на 1,2 километра през езерото Параноа.

Снимка: shutterstock

19.Root Bridges, Индия

Коренните мостове, открити в индийската гора Мегалая, изглеждат направо като приключенски роман. Известен като един от най-влажните региони в света, Cherrapunji е дом на не по-малко от 11 живи моста, всички напълно функционални и използвани от местните жители.

Снимка: shutterstock

20.Мостът Навахо, Аризона

Има само седем начина да преминете реката Колорадо с дължина 1200 километра в Съединените щати. Единият, великолепният мост Навахо в Аризона, всъщност е двойна структура. Старият мост Навахо, заменен от по-широка и здрава конструкция през 1995 г., никога не е бил разрушен. Сега той служи като пешеходен преход.

Снимка: shutterstock

Остави коментар