Най-красивите летища в света

0

Снимка: commons.wikimedia.org/Matteo Morando

1) Адолфо Суарес Мадрид – летище Барахас – Испания

Отворен през 2006 г., това е впечатляващо голям и богато украсеният терминал 4, с тавани от бамбук. Летището е станало свидетел на крак от над 1,8 милиона пътници през 2019 г., което го прави шестото най-натоварено летище в Европа. Това е второто по големина летище в Европа, измерено в покритата зона.

Снимка: commons.wikimedia.org/Jean-Pierre Dalbéra

2) Международно летище Торонто Пиърсън

Международното летище Торонто Пиърсън е най-доброто, натоварено и най-голямо летище в Канада. Тъй като е масивно по размер, той има естетически приятна архитектура и отлични удобства. Дългите изчаквания и чаканията могат да бъдат забавни тук, тъй като можете да пазарувате или да се насладите на всякакви кухни.

Снимка: commons.wikimedia.org/Daniel Case

3) Международно летище Malvinas Argentinas Ushuaia

Разположен в провинция Tierra del Fuego в южния край на Аржентина, уникалният стил на това летище ще ви хипнотизира.

Снимка: commons.wikimedia.org/Horacio_Fernandez

4) Летище Сингапур Чанги

Пейзажната красота на Сингапур е несравнима, летището – също. Впечатляващите киносалони на летище Сингапур Чанги, безброй магазини на дребно, градини, художествени галерии и лабиринт от жив плет го отличават от останалия свят.

Снимка: commons.wikimedia.org/Matteo Morando

5) Международно летище Инчхон

Международното летище Инчхон е най-голямото летище в Южна Корея, което е и най-натовареното в света. Летището е носител на титлата за най-добро транзитно летище в света през 2020 г. То е носител на титлата на летището на годината на наградите World Airport Awards. Терминал 2 на това летище беше обявен за най-добрия летищен терминал в света през 2020 г.

Снимка: commons.wikimedia.org/Ken Eckert

6) Международно летище Шенжен Баоан – Китай

Архитиран от Massimiliano & Doriana Fuksas, Терминал 3 на това летище в Китай се откроява със своя таван на пчелна пита. Прилича на манта (риба, която диша и претърпява промяна на формата).

Снимка: unsplash.com/chuttersnap

7) Международно летище Хамад – Катар

Международно летище Хамад за Доха, столицата на Катар, е посочено като най-луксозно структурирания терминален комплекс в света. Летището е носител на титлата за най-добро летище в Близкия изток, най-добро летище: 30-40 милиона пътници и най-добър летищен персонал в Близкия изток през 2020 г.

Снимка: commons.wikimedia.org/Arne Müseler

Остави коментар