Най-футуристичните градове в света

0

Снимка: unsplash.com/zqlee

1. Хонконг, Китай

Уайз Сити Хонг Конг е известен с вземането на пръстови отпечатъци, за да превърне китайския мегаполис в модел „умен град с градско бъдеще“.

Тази страна се стреми да достави повече небостъргачи, отколкото където и да е другаде, в световен мащаб. Днес технологичните ръце на Хонконг включват смарт картата Octopus, която позволява на туристите и жителите да извършват електронни плащания в магазини за хранителни стоки, паркинги, обществен транспорт и други. Хонг Конг също е дом на футуристични тоалетни и метрото, което очертава лукса и комфорта.

Снимка: unsplash.com/florianwehde

2. Сингапур

Що се отнася до футуристичните градове, Сингапур отбеляза сериозен ръст, предполага се, че около 20%. Този град-държава от Югоизточна Азия се счита за един от най-развитите, поради следните причини:

  • Фантастична архитектура и курорти като хотел Marina Bay Sands;
  • Зашеметяваща SuperTree Grove в Garden by the Bay;
  • Футуристична инициатива за ограничаване на покупката на превозни средства;
  • Гъвкави цени за пътни такси за автомобили;
Снимка: unsplash.com/mikeenerio

3. Дубай, ОАЕ

Бляскавата архитектура на Дубай и близкоизточният метрополис разкриват футуристична архитектура със сигурност. Този град има амбиции за бъдещо мислене и дава нови инициативи за изграждане на зелена икономика, включително зелени сгради, екологичен туризъм и други видими проекти.

Снимка: unsplash.com/zqlee

4. Масдар, ОАЕ

Masdar е първият в света град с нулеви въглеродни емисии, градът с нулеви отпадъци. Този ограден град също е потенциален център за чисти технологии. Там годишно ходят хиляди туристи.

Masdar е маркирал зелени условия за живот и е показал функции, включително слънчева енергия, масови транзити с чиста енергия и зелени полицаи за наблюдение на използването на енергия.

Снимка: masdar.ae

5. Силиконова долина, Калифорния

Дом на Google, Facebook и много други технически стоки – Калифорния е мястото, където се случва магията. Този град е дом на най-големите технологични компании на планетата, които възприемат интелигентното мислене чрез иновации.

Снимка: unsplash.com/carlesrgm

6. Торонто, Канада

ЮНЕСКО обяви Торонто за най-разнообразния град в света в рамките на елемента на бъдещето.

Около 49% от пребиваващото население е родено тук и работят усърдно за направата на изкуствен интелект. Ако искате да пътувате в пространството и времето, не забравяйте да стегнете багажа си, защото ние сме на път да стигнем този футуристичен град.

Снимка: unsplash.com/syedzia123

Остави коментар