Музикалните награди “Грами” няма да бъдат раздадени този месец, както беше планирано.

Датата на церемонията бе преместена на 14 март заради пандемията от COVID-19, потвърдиха организаторите от Recording Academy, CBS и продуцентите на шоуто.

“Заради влошената ситуация с COVID-19 в Лос Анджелис, натоварените болници, ръста на новозаразените и насоките на местните власти стигнахме до извода, че отлагането на нашето шоу е най-правилното решение. Нищо не е по-важно от здравето и безопасността на музикалната общност и хората, които работят по шоуто”, се казва в официалното изявление.

Публикацията е подписана от Харви Мейсън Младши, президент на Recording Academy, Джак Съсман, вицепрезидент на музикалните и живи изпълнения по CBS и изпълнителния продуцент Бен Уитсън.

В изявлението те благодарят на изпълнителите и персонала за “разбирането, търпението и готовността да работят” с тях, докато се опитват да организират “Грами” в “тези безпрецедентни времена”.

Преместването на датата на церемонията идва ден след като от гилдията на телевизионните и радио артисти в Щатите SAG-AFTRA помолиха развлекателната индустрия в Южна Калифорния за повече съобразителност по отношение разпространението на COVID-19.

“Болниците в Южна Калифорния са изправени пред криза, каквато не сме виждали досега. Пациенти умират в линейки, спешните центрове са претоварени. Това не е безопасна среда за масови събития”, заяви президентът на SAG-AFTRA Габриела Картърис в понеделник.

“Грами” тази година трябваше да бъдат раздадени на 31 януари в залата “Стейпълс Сентър” в Лос Анджелис, а водещ на церемонията трябваше да бъде комикът Тревър Ноа.

С най-много номинации на 63-ите годишни награди “Грами” са Бионсе, Дуа Липа и Тейлър Суифт. Но пътят към събитието не мина и без скандал след като изпълнителят The Weeknd не беше номиниран за нито една награда, въпреки очакванията, че ще е сред фаворитите по брой номинации.

Остави коментар