Над 15 доказани ползи на куркумата за здравето ни

0

Куркума, това е основната подправка в кърито и може би е най-силната билка на Земята в борбата и в потенциалното обръщане на редица болести.

Билката има толкова много лечебни свойства, че до момента за нея са публикувани над 10 хиляди статии, които доказват многобройните ѝ ползи. Лечебното съединение, което се намира в подправката е куркумин.

Куркумата е една от най-често споменаваните билки, които притежават лечебни свойства. След нея се нареждат чесъна, канелата, женшена, джинджифила и други. От над 10 хиляди проучвания, отнасящи се до основната съставка – куркумин, най-интересното е, че нейните ползи са сравнявани с равенство на ползите спрямо голям брой от фармацевтичните лекарства.

Редица от проучванията дори доказват, че използването на куркума на таблетки е много по-изгодно, спрямо използването на някои лекарства, предписвани от лекари. Голяма част от лекарствата имат странични ефекти и действат неблагоприятно на други органи или функции на тялото.

Използването на куркума за отслабване може да помогне да не се натрупват килограми и да се контролират нивата на кръвната захар. За да е наистина ефективна обаче, трябва да бъде съчетана с пълна програма за отслабване, която включва както здравословно хранене, така и упражнения.

Според проучвания, куркумата и нейната биоактивна съставка – куркумин, могат да помогнат да се предотврати образуването на зрели мастни клетки и да се намали честотата на заболявания, които са свързани със затлъстяване и наднормено тегло.


»»» Прочетете цялата статия тук – stanimirmihov.com «««


Остави коментар