На 8 март пловдивската полиция подарява цветя на жените, които шофират

0
8 март

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“- информират от Пресцентъра на МВР-Пловдив. Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03 минути на 8 март. Това се случи на един от най-оживените булеварди – „Цар Борис Трети Обединител“ в областния град.

Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

От полицията под тепетата отчитат , че броят на жените зад волана се увеличава. Но в същото време те са по-внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП.

Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност- рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт-инсталация.

Червената дамска обувка на висок ток, пълна с цветя. Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров.

Поставянето и на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи – да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана. Защото жената, на която нервно „бибкат“ с клаксон днес, утре може да е тяхната майка, съпруга или любима.

Остави коментар