Музикалната индустрия е спечелила $4 млрд. от YouTube за година

Музикалната

В споделено на втори юни писмо с музикалната индустрия Коен пише, че средствата идват от каналите YouTube ads, YouTube Music и YouTube Premium. Компанията е генерирала 19.78 млрд. долара от рекламa през 2020. Следователно плащанията към музикалната индустрия са около 20 процента от приходите от реклама. (Музикантите печелят по около 6 долара за 1000 импресии от YouTube).

Според Коен целта на YouTube е „да стане водещият генератор на приходи за музикалната индустрия. Както и да помогне на артистите по света да направят музикална кариера“. По думите му компанията, притежавана от Alphabet, е добавила повече платени членове през първото тримесечие на 2021 г. Отколкото през всяко друго тримесечие от създаването на компанията.

YouTube е платил 3 млрд. долара на музикалната индустрия през 2019 г., съобщават от компанията.

Създателите на съдържание в YouTube носят голяма част от приходите на компанията. Над 30% от платените на музикалната индустрия за последната година 4 млрд. долара, споменава Кохен в писмото.

„Клиповете на артистите винаги са били много популярни в YouTube, като помагат на артистите да увеличават аудиторията си и да популяризират песните си по света“, написа той. „Развълнувани сме, че сега платформата е и важен източник на приходи освен на първокласно музикално съдържание.“

Коен посочи, че YouTube продължава да търси нови източници на приходи, сред които иновации в продуктите, които достигат директно до феновете, като подаръци, билети, членства и платени виртуални събития.

Посочвайки като пример платеното излъчване на живо на The Show на BLACKPINK, той отбеляза, че ексклузивното за YouTube събитие на 31 януари е довело до набавяне на почти 280 хил. платени членове в канала им от 81 страни и на 2.7 милиона нови абонати.

Източник: forbesbulgaria

Остави коментар