Монако – първата европейска страна с пълно покритие на 5G мрежа

0
Монако – първата европейска страна с пълно покритие на 5G мрежа

Монако – първата европейска страна с пълно покритие на 5G мрежа

Княжество Монако е първата страна в Европа, която покрива цялата си територия с 5G мрежа с оборудване от Huawei. Това дава възможност на локирания в Шенжен телекомуникационен гигант да покаже своето оборудване в реално време.

Защо това е толкова важно?

Монако е първата страна на континента, която приветства технологията на Huawei за 5G мрежа като основна част от своята инфраструктура. Този дебют ще даде възможност на Huawei да покаже своите продукти в областта пред повече европейски държави и техните правителства.

Monaco Telecom”, който е собственост на френски милиардер, подписа споразумение за съвместна работа с Huawei през септември миналата година. Телекомуникационният оператор на Монако сподели, че е предприел всички необходими мерки, за да гарантират сигурността на своята 5G мрежа.

Китайският гигант Huawei се оказват в основата на търговската война, която се води между САЩ и Китай. Докато от САЩ твърдят, че китайската фирма представлява риск за сигурността на страната, то Европа се опитва да запази неутрално положение, като не избира конкретна страна във войната.

Наскоро правителството на Обединеното Кралство също даде разрешение на Huawei да вземе участие в изграждането на мобилните мрежи от ново поколение на Острова, въпреки предупрежденията на редица старши министри, че компанията представлява риск за тях.

Технологичната компания ще се включи и в изграждането на някои неосновни части от 5G мрежата.

Остави коментар