Мобилното приложение Medrec:M вече включва и ваксинационни планове

0
Мобилното приложение

Новата версия на електронния медицински картон има и по-добра организация на симптомите, здравните документи, информацията за жизнените показатели и лечението

Здравното мобилно приложение Medrec:M получи редица подобрения с пускането на своята нова версия, която вече е достъпна за свободно сваляне. Новите функционалности помагат на потребителите да организират записаните в мобилното приложение данни. И да следят ефективно задължителните и препоръчителни имунизационни планове в съответната държава.

Medrec:M е безплатно Android базирано приложение, разработено от българската софтуерна компания Сирма. То обединява електронен медицински картон с множество други здравни функционалности, свързани с управление на здравословното състояние. Както и за информацията за симптоми, жизнени показатели, комуникацията с лекари и други. Ето и новите функционалности на приложението:

Ваксинационни планове

В новата версия потребителят може да зареди и да проследи различни ваксинационни планове, в зависимост от конкретните си нужди. По подразбиране първоначалното зареждане е според посочената в настройките държава на пребиваване.

В списъците за всяка от 19 различни държави присъстват както задължителните ваксини, вписани от здравните власти в задължителния имунизационен календар на съответната страна, така и препоръчителни при пътуване. Предвидени са възможности за търсене по заболяване или категория, с допълнителна информация за всяка отделна ваксина.

Потребителят може да запише датата на получаване на всяка от дозите за конкретна ваксина. Както и да следи кога трябва да получи следваща. Функцията е особено полезна за проследяване на имунизациите в детски профили.

Организация по здравен проблем

Едно от основните подобрения в приложението е добавянето на възможност за организация на записаните симптоми, документи, жизнени показатели. Както и планове за медикаменти и лабораторни изследвания.

Здравните проблеми са разделени на две основни категории – хронични и временни.

Хронични заболявания

Поради спецификата на хроничните заболявания, те се добавят при редакция в профила на потребителя и имат само начална дата. Пример за хронични заболявания са диабет, сърдечни проблеми, астма, епилепсия и други. Предоставена е възможност и за добавяне на алергии с опции за избор на тип, алерген и сила.

Временни заболявания

Временните заболявания (напр. грип, настинка, възпаление и други подобни) могат да бъдат добавени директно от секцията Здравни проблеми. Те не са предварително дефинирани и имат опция за добавяне на крайна дата.

При въвеждане на всеки вид запис е предоставена възможност той да бъде свързан с едно или повече заболявания. Което позволява лесно проследяване на въведената информация. При преглед на дадено заболяване потребителят може бързо да достъпи филтрирани всички свързани записи от избрания тип. Както и да сподели с лекар самото заболяване. Това предоставя на наблюдаващите специалисти пълна картина на конкретния проблем.

Всеки желаещ може да свали мобилното приложение безплатно на своя телефон от онлайн магазина Google Play на адрес: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sirma.medrec.m

Сирма „Сирма Груп Холдинг“ АД, създадена през 1992 г., е една от най-големите софтуерни групи в България. Тя е пионер в областта на технологиите с изкуствен интелект.

Сирма е специализирана в създаването на поръчков софтуер, ИТ и бизнес консултиране и професионални софтуерни услуги в няколко направления. Като банки и застраховане, пазарно разузнаване, здравеопазване, опаковъчна промишленост, търговия, културно наследство.

Компаниите в групата създават световно разпознаваеми софтуерни продукти на базата на семантични технологии, индустриален софтуер, приложения в областта на телемедицината, киберсигурност и облачни решения, платформа за електронно управление, електронни административни услуги, музеен софтуер и др. В групата работят над 400 опитни софтуерни специалисти, които са реализирали стотици успешни проекти на пет континента.

Остави коментар