Митко Ценов победи в турнир в Белград

0
Митко Ценов

Снимка: monitor

Митко Ценов записа победа в бягането на 1500 метра на международния турнир по лека атлетика в зала в Белград.

Ценов, който в събота стана балкански шампион в дисциплината на закрито в Истанбул, триумфира с личен рекорд от 3:44.32 минути.

Като подобри с повече от шест десети от секундата старото си върхово постижение от 3:44.97 минути.

“Нямах късмета за здрава група и да направя един хубав резултат, но щом е лично постижение значи вървя напред и в правилната посока!”

коментира Ценов във “Фейсбук“.

В надпреварата в Белград участваха общо осем български лекоатлети. Като Станислав Станков и Елена Митева стигнаха до бронза в бягането на 60 метра с препятствия.

Балканският вицешампион Станков постигна 7.88 секунди. А Митева финишира за 8.28 секунди, като се доближи само на стотна от личния си рекорд. Митева участва и на 60 метра, в който завърши осма със 7.73 секунди на финала. Най-бърза беше швейцарката Саломе Кора със 7.30 секунди.

В двата спринта се състезава и Никол Андонова. Тя завърши пета на 60 метра с препятствия с 8.59 секунди и шеста на 60 метра със 7.64 секунди.

Борис Линков се нареди четвърти на скок дължина със 7.70 метра, а победител стана Измир Смайлай от Албания със 7.91 метра.

В спринта на 60 метра при мъжете Петър Пеев остана седми с 6.92 секунди на финала. Веселин Живков отпадна в сериите и завърши десети с 6.98 секунди. Най-бърз на финала беше Масимилиано Фераро от Италия със 6.74 секунди.

Йордан Гюров се класира пети на 400 метра с 49.06 секунди.

В другите по-интересни дисциплини световният рекордьор на овчарски скок Арман Дюплатнис (Швеция) оглави ранглистата за сезона 6.10 метра.

Световната шампионка на скок дължина в зала Ивана Шпанович записа победа на родна земя с 6.71 метра.

Източник: monitor

Остави коментар