Microsoft подготвя нов проект, подобен на Netflix

0
Microsoft подготвя нов проект, подобен на Netflix

Microsoft подготвя нов проект, подобен на Netflix

В последните няколко години Netflix се наложиха на пазара като лидер и издърпаха потребителите и трафика на торент сайтовете и кабелните телевизии.

Разбрахме, че от Microsoft подготвят нов проект подобен на Netflix. Те подготвят подобна платформа, но за геймъри – място, където зарибените играчи да стриймват всяка игра, без значение къде по света се намират. Очакванията са Microsoft да завземе пазара за видео игрите.

Предвижда се платформата да стартира още тази година и да бъде достъпна без необходимост от специална конзола или приемник. Основният проблем обаче идва с връзката със сървърите, тъй като игрите изискват много по-бърза и стабилна такава.

Знаем, че Microsoft разполагат с мощни сървърни центрове по целия свят. Те биха могли да поемат значителният трафик от игрите на локално ниво, без да се налага сигнала да обикаля цялата Земя. Именно това е причината от компанията да вярват, че проекта ще бъде успешен.

Естествено, както другите услуги на Microsoft, тази също ще бъде платена. Заплащането ще става на абонаментен принцип както е при Netflix. За цени още не можем да говорим. Името на проекта засега е Project xCloud, но дали това ще остане като име на услугата – не знаем.


Вижте още:
Amazon представи нова услуга – Amazon Showroom
Ново поколение смартфони от LG


 

Остави коментар