Мъжка мода пролет-лято 2021 година

мода

Всеки от нас се опитва да изглежда възможно най-добре, за да направи добро впечатление на другите. Но да съчетаете дрехите си „правилни“ не е лесно. Мъжката мода изисква внимателен подход. За по-лесното избиране на „правилните“ дрехи – ние ви представяме тенденциите на мъжката мода пролет-лято 2021.

Сафари стил

Мъжкото облекло винаги се е старало да бъде практично. Но по-рано това се проявяваше най-вече във военното облекло. Разглеждайки стила на шинелите и камуфлажните щампи, дизайнерите в началото на 20-ти век са вдъхновени да създадат сафари визия.

Една от най-елитните марки в Англия, британската марка Dunhill започва да използва в своите колекции меки филцови шапки в изгорен, земен цвят с широки кафяви периферии, ризи с отворени вратове и леки шалове. В същото време марката Belstaf работи по създаването на туристически якета, танкови костюми, жилетки, пълни джобове, вдъхновени от 7-ма бронирана дивизия, британски войски на Северна Африка по време на Втората световна война.

Стилът сафари обикновено не използва тъмни нюанси на тъкани поради прекомерното изобилие от слънчева светлина и безпощадната топлина. Това е монохромен стил, основан предимно на естествени и естествени цветове: изключително не оцветяващи и практични нюанси на каки, ​​камък и пясък. Сафари стилът е не само много удобен и функционален, той е напълно необвързващ и освен това позволява лека небрежност. Увити ръкави или леко набръчкана материя са добре с този стил.

Стилът сафари се характеризира с:

  • безплатна функционална кройка на дрехи;
  • естествени, дишащи тъкани;
  • голям брой джобове, капаци, закопчалки и копчета;
  • елементи във военния стил: презрамки, широк колан, маншети и др .;
  • лека небрежност – увити ръкави, леко набръчкана материя и др .;
  • характерни цветове на тропическа защитна униформа

Кубинска яка

Днес, когато много от нас се сблъскват със страха да носят ризи с къси ръкави, дизайнерите отново ни предизвикват. На мода влизат ризи с кубински яки. Това е отворен, почти изрязан ревер за риза.

Ако сте уморени от стила на ризата в Оксфорд, тогава кубинската яка и риза с къс ръкав, в стила на петдесетте години на ХХ век, ще разклатят имиджа ви. За пълна увереност изберете дискретен дизайн на такава риза и я носете спретнато прибрана в леко свободен панталон. За проба вижте колекцията на британската марка Reiss’s Spring / Summer 2021, Austin Reed (една от най-старите марки в Обединеното кралство) и Scandinavian Selected Homme пролет / лято 2021 колекция.

Athleisure стил става все по-популярен

Ако през 2021 г. стилът на спорта и в същото време ежедневни дрехи уверено спечели своето място сред модните тенденции на връхни дрехи, то през 2021 г. той направи още една впечатляваща крачка напред. Това се дължи на известни компании за луксозно облекло, които използват най-модерните шивашки технологии и привличат най-известните модни дизайнери.

Брендън Мулен, креативен директор на известната италианска компания Brioni, показа две вариации на този стил с леки летни паркове от японски найлон.

Родолфо Паглиалунга, креативен директор на германската модна къща Jil Sander, също показа вдъхновената от Athleisure колекция с остри дизайнерски детайли.

Миуча Прада е една от онези, които не са се борили със съвременните тенденции, а са ги задали – тя подкрепя стила на спортната естетика на ежедневното ни облекло заедно с ципове на джобове и кожени шорти.

Найлон, лек памук, гортекс – това са материалите, които дизайнерите използват, за да направят такива неща възможно най-удобни за носене. Тези дрехи винаги изглеждат страхотно, а освен това е много лесно да ги комбинирате с други неща.

Нюанси на зелено

Както винаги, военният стил на облекло върви в крак с мъжката мода. Армейските нюанси (от тъмно маслинено до каки) са представени в колекциите на италианската марка Canali и американската марка Calvin Klein. Този сезон гамата от зелени нюанси се разшири значително, така че спокойно можем да кажем, че зеленото ще се превърне в един от водещите цветове през 2021 година.

Може би най-лесният начин да бъдете модерни през този сезон е да се облечете безразборно в цялото зелено от главата до петите. Но все пак е по-добре да изберете нюанси с вкус, в противен случай можете да прекалите. Например колекциите на френската марка Hermes, където тъмно маслиненият цвят на светло бомбено яке и нефритният цвят на панталона са перфектно съчетани.

Яке под сако

Можем да отделим много време за обяснение на практическите ползи от наслояването на горно облекло, но мисля, че ползите от него са очевидни за всички нас. В допълнение към удобството, подобна комбинация от дрехи носи голям стилистичен потенциал.

Например, в колекцията пролет-лято 2021 г. на британската компания House of Fraser, комбинацията от светлосиво велурено яке с цип върху късо светлосиньо дънково яке изглежда просто невероятно. Когато съставяте ансамбъл от две якета, не забравяйте два дизайнерски трика: първо, изберете леки материи и, второ, вътрешното яке трябва да е късо и стегнато, а външното яке да е дълго и свободно.

Източник: bg.erich-hartmann

Остави коментар