Майк Тайсън преди двубоя с Рой Джоунс

0

Майк Тайсън е един от най-страшните боскьори, които някога са стъпвали на ринга. Роден на 30 юни 1966 в Ню Йорк,
боксьор, бивш световен шампион в тежка категория. Освен него само Мохамед Али може да се похвали с привличането на толкова огромно влияние върху личността и кариерата си.

От 1987 до 1990 г. той е безспорен световен шампион в тежка категория. Печели титлата на Световната боксова федерация през ноември 1986 г., когато е на 20 години и по този начин се превръща в най-младия шампион по бокс в тежка категория. След жестоки битки срещу Пинкилтън Томас, Тони Тъбс, Лари Холмс, Тайлър Бигс и Майкъл Спинкс, Майк Тайсън затвърждава статута си на най-добрия в света. Към титлите си прибавя и тази на Световната боксова асоциация (WBA) след победа над Брус Селдън, преди да бъде спрян от Ивендър Холифийлд през ноември 1996 г. На втория им мач през 1997 г. Майк Тайсън отхапва ухото на Холифийлд – факт, който му печели световна слава, но лоша слава. Продължава да се бие, но през 2002 г. губи в 8 рунда от Ленъкс Люис, а през 2004 г. друг британски талант в бокса Дани Уилямс го побеждава в 4 рунда. Последният му боксов мач е през 2005 г. срещу ирландеца Кевин Макбрайд, който Тайсън отново губи.

След 15-годишно отсъствие от ринга едва ли има фен на бокса, който да не се вълнува от завръщането на Майк Тайсън.

Железният Майк трябва да се изправи срещу Рой Джоунс на 28 ноември в мач, съставен от осем рунда от по две минути всеки. А за да бъде максимално подготвен тренира от месеци и на няколко пъти загатва, че по-готов от всякога. Направи го през лятото, когато пусна клипче, на което се вижда, че бързината и експлозивността изобщо не са го е напуснали. Преди няколко дни отново ни събра очите. В социалните мрежи бяха разпространени снимки на Тайсън, на които го виждаме екипиран и готов за бой. Ясно се вижда, че формата на 54-годишния Майк Тайсън е просто нереална.

Наистина нямаме търпение да видим какво ще се случи в двубоя му с 51-годишния Рой Джоунс.

Остави коментар