LinkedIn функции, които трябва да използвате

0

Тук ще намерите най-добрите 7 функции на LinkedIn, които трябва да знаете през 2020 г. Представяме ви новите функции на платформата и ви показваме как можете да ги използвате, за да станете по-интерактивни и да достигнете до последователите си с нови формати на съдържанието. Дайте на вашия LinkedIn нов маркетинг облик и научете повече за вашите последователи.

LinkedIn е най-голямата платформа за бизнес мрежи в света с над 706 милиона потребители. Броят на членовете в платформата показва доколко тя е важна за бизнеса днес. Компаниите могат да използват LinkedIn, за да се представят, да изградят мрежа и да споделят знания с утвърдени експерти в бранша.

Топ 7 LinkedIn функции за 2020 г.
Събрахме 7-те най-добри функции, които търговците трябва да знаят и използват за успешен маркетинг в LinkedIn през 2020г.

1. Stories

В края на септември 2020 г. LinkedIn пусна съвсем нова функция, която ще даде на мрежата съвсем нов облик: LinkedIn Stories. 2020 беше силна година за съдържание на живо в социалните медии, като само видеоклипове на живо в Instagram привличат 70% повече гледания от февруари до март. Потребителите на LinkedIn могат да създават свои собствени истории и да гледат кратки видеоклипове на други потребители и компании.

2. Live Streams

След като социалните мрежи като Instagram и TikTok успешно привлякоха своите потребители с видео формат, LinkedIn реши да се присъедини към тенденцията. Въпреки че новият формат на живо все още не е достъпен за всички потребители, броят на потоците такива е нараснал с 89% от март 2020 г. Особено по време на Covid 19, това е ценна функция, която предлага алтернатива на отменени събития и да бъде в пряк личен контакт с потребители. В това отношение LinkedIn-Live не би могъл да дойде в по-подходящ момент. Според LinkedIn потоците на живо получават средно 24 пъти повече коментари и 7 пъти повече реакции от обикновените видео публикации. Форматът ви дава възможност да взаимодействате по-ефективно с потребителите и да увеличите ангажираността. Можете също така да достигнете до повече последователи, защото те ще бъдат уведомени, когато стартирате поток на живо.

3. Reactions

Досега LinkedIn не приличаше на класическа социална медийна мрежа. Все повече хора използват платформата, за да се свързват с експерти. Подобно на Facebook, потребителите вече могат да взаимодействат със съдържание с по-широк спектър от реакции. Ще забележите, че реакциите са специално разработени за актуализации на LinkedIn. Например отговорът на аплодисментите е идеален за посрещане на нови членове, празнуване на успеха на компанията или отговор на промоция.

4. Carousel Post  

Форматът „Въртележката“ далеч не е иновация през 2020 г. LinkedIn вече въвежда и формата, който е доказано изключително популярен на други платформи като Instagram и Facebook. С новия формат на публикациите, компаниите вече могат да споделят динамични публикации по интерактивен начин.

5. Polls

С новата функция за анкета LinkedIn иска да насърчи членовете си да кликват. Независимо дали искате мнение или специфичен за отрасъла опит, функцията за проучване е идеалният начин да го направите. Можете бързо да съберете мнения от потребители и експерти. Старши продуктов мениджър на LinkedIn, Howie Fung, обяснява: „Искането на вашата мрежа за обратна връзка – и предоставянето й на други в замяна – е чудесен начин да получите подходящо и информирано мнение, като същевременно предизвиквате нови разговори и дискусии с вашите доверени връзки.“
Тук LinkedIn показва, че дори една проста анкета може да ви накара да се свържете с последователите.

6. Blogging

С новия интерфейс за блогове LinkedIn предлага на своите потребители нов раздел за писане на статии. Потребителите кликват върху „Напиши статия“, за да преминат от емисията към нов интерфейс за публикуване в блогове.
Можете да използвате блоговете в LinkedIn, за да генерирате целенасочено внимание за вашата компания и да привлечете интереса на потребителите с експертни познания.

7. Analytics

Потребителите вече получават по-подробни данни за това как другите потребители взаимодействат със споделено съдържание. По този начин, освен да разберете кой посещава вашия профил и кой харесва вашите публикации, можете да видите и за кои компании работят хората и какви длъжности заемат там. Освен това вече имате достъп до органична статистика на вашите публикации, като импресии, реакции, честота на кликване и ангажираност. Тази информация ще ви помогне да разберете как се представя съдържанието ви в LinkedIn и да оптимизирате стратегията си за съдържание.

Остави коментар