Кучета – странните породи

0
Кучета

Бедлингтън териер

Това странно животно, което прилича на перуанска лама, всъщност е Бедлингтън териер. Въпреки приликата с кротки преживни животни обаче, този териер е доста активен и има завидно бързи реакции. В миналото, преди да го фризират и водят по изложби, е бил използван за изтребване на видри и лисици.

Снимка: iStock

Неаполитанският мастиф

Неаполитанският мастиф е ексцентрична микстура между английски мастиф, хрътка и шар пей. Породата често попада в класациите за най-грозни кучета, макар че има някакъв особен чар в тази сбръчкана муцуна. Тази порода има сериозна история: неаполитанският мастиф е потомък на гигантския древноримски мастиф, чиито представители са придружавали римските легиони в цяла Европа.

Снимка: Getty Images

Комондорът или “моп кучето”

Комондорът или т.нар. “моп куче” или “раста куче” или “унгарска овчарка” е умно и уравновесено куче. Освен това, е добър пазач на стадата. Породата е била селектирана от маджарите още през далечния 9 век. Комондорът е едно от най-едрите кучета: те са високи повече от 70 см и тежат между 50 и 60 кг.

Снимка: iStock

Пули

Пули е унгарска порода и ако се чудите каква е разликата между пули и комондор, тя е единствено в цвета. В началото пулитата са били ползвани като овчарски кучета, но впоследствие започват да работят и като ловци. Пулито е “непромокаемо”: козината му има специално покритие, което не пропуска вода.

Снимка: iStock

Брюкселският грифон

Брюкселският грифон е онова смешно куче, което помним от “Колкото толкова” с Джак Никълсън и Хелън Хънт. Той е белгийска порода, появила се през XIX век чрез кръстосване на породите афенпинчер, мопс и безименната порода кучета, пазела някога конюшните в Белгия. Кочияшите на файтони са имали нужда от малко, интелигентно куче, което да пази екипажа и да унищожава вредителите по конюшните.

Снимка: iStock

Ирландският вълкодав

Ирландският вълкодав е най-високото и най-голямото куче в света. В същото време има изключително благороден, дори леко флегматичен характер. Ако имате желание да имате пазач за вкъщи, ирландският вълкодав е супер попадение, защото няма нужда да го обучавате за такъв: видът и големината му са достатъчни, за да накарат всеки зложелател да си плюе на петите. Теглото му може да стигне до 70 кг.

Снимка: iStock

Източник: webcafe

Остави коментар