Край съветски завод има сини бездомни кучета

0
Край завод- кучета

Глутница бездомни кучета със синя козина бе забелязана недалеч от руините на изоставен завод от епохата на Съветския съюз край Дзержинск, пише 9gag.

Необичайната гледка на животните, заснети от преминаващ наблизо пътник, подбудиха страховете, че в района има изоставени химически отпадъци.

Заводът “Дзержинское орксекло” е банкрутирал преди шест години и оттогава е запуснат. Някога това е било голямо химическо съоръжение за производство на циановодородна киселина и плексиглас.

Ръководителят на фалиралия завод Андрей Мисливец отрече автентичността на изображенията, твърдейки, че са шега. Той смята, че бездомните животни са могли да попаднат на меден сулфат, вид химикал, който може да предизвика възпаление, докато са се скитали из изоставените сгради в района.

“Вероятно са открили останки от някои стари химикали и са се търкаляли в тях. Така беше и преди няколко години, когато бездомните кучета се оцветиха в неестествени “багрила”. Сигурно са намерили нещо. Никой не ги контролира”

разказва местен комисар.

В момента властите в Дзержинск водят преговори с ръководството на компанията “Оргстекло” за разрешение да влязат в затворената фабрика, да хванат кучетата и да определят какво е причинило посиняването на козината им.

От снимките изглежда, че животните са в добро състояние. Но повече данни може да има едва, когато специалистите влязат в територията на химическия завод и намерят, и изследват животните.

Източник: 9gag

Остави коментар