Контрольорите в градския транспорт в София са опасни

0

Проверките, които правят контрольорите в обществия градски транспорт съвсем не са безопасни. Късането на билетите и проверката на картите могат да бъдат причина за разпространение на коронавирусната инфекция. За проблема сигнализира столичанка в Столица.bg.

Според нея контрольорите пипат и късат безброй пъти билети и така могат да предадат вируса. “Не знам вече към кого да се обърна. Относно спазването на дистанция, за която постоянно се говори. В градския транспорт контрольорите, които вземат билетчето, откъсват част от тях и го връщат обратно на пътника и така 40 – 50 пъти. Стигайки до мен накрая, все едно съм се ръкувала с хората от целия автобус. Като сменя 4 транпортни средства, бройката става около 200 души за един ден. За каква дистанция говорим тогава? И защо е толкова важно билетът да е скъсан? Не е ли достатъчно само да го погледнат, без да го вземат в ръка и така да разменят вируси, бактерии с всички пътници? На пръв поглед може да изглежда безобидно, но повярвайте ми не е. Стотици хора използват градския транспорт и са подложени на риск. Вземат се кардинални мерки, а всъщност понякога малките камъчета обръщат колата”, описа притесненията си жената.

Тя призовава институциите да вземат предвид опасността и да предприемат мерки, като реално се осигури дистанция. В продължение на месеци, дамата е сигнализирала за проблема институции, но само от Министерство на здравеопазването е получила отговор. А в него обясняват, че писмото й е препратено към Столична община. Преди месеци от ЦГМ обещаха, че до края на тази година в градския транспорт в София ще бъде пусната новата тикет система, която ще изхвърли хартиените билети и перфораторите.

Остави коментар