Колко често трябва да перете дрехите си?

0
Колко често трябва да перете дрехите си?

Колко често трябва да перете дрехите си?

Вярваме, че поне веднъж досега и вие сте се чудили дали не трябва да си пуснете дънките за пране, въпреки че не изглеждат мръсни. В интернет обикалят много шеги, че дънките и панталоните никога не се перат. Това естествено не е така – те трябва да се перат дори по-често, отколкото може да предположите.

Бельо и сутиени – надяваме се, че всички спазват неписаното правило, че бельото се носи само по веднъж преди да се изпере и се сменя поне веднъж на ден. Сутиените обаче, можете да ги обличате 3-4 пъти преди да ги хвърлите в пералнята. Това не важи за спортните сутиени.

Дънки – дори и след изказването на собственика на марката Levis, че дънките не бива да се перат никога, имайте предвид че това не е вярно. Истината е, че те трябва да се перат на 5-6 обличания, тъй като се замърсяват. Също така, че бива и да се прекалява с прането, тъй като цвета им избледнява.

Тениски – те също се перат на едно обличане, тъй като са в близък контакт с кожата на тялото ни и абсорбират най-много пот. Ако обаче сте облекли тениската за по-малко от час, в някои случаи можете да си позволите още едно обличане.

Чорапи – също както бельото, чорапите също трябва да ги перете на всяко обуване.

Пижама – колкото и да не ви се вярва, пижамата е хубаво да се сменя два пъти в седмицата и да се пере.

Остави коментар