Коледни пожелания по целия свят

0

Червен костюм с бяла украса и копринена брада отдавна са запазеният стил на Дядо Коледа, но веселата фигура, която носи празнично настроение по целия свят, се вижда в много облици, подобно на разнообразните форми и размери на коледните подаръци, които носи. Но едно желание обединява всички Дядо Коледа, от Ливан до Нигерия, през тази година, унищожена от пандемията на коронавируса.

„Моето коледно послание към света е да бъдем по-добри към всички във време, когато сме толкова изолирани“, каза Оливър Леви-Малуф, 22-годишен, който изпълнява ролята на драг кралица Дядо Коледа в The Imperial Hotel в Сидни, с поразително червени устни и драматичен грим. Леви-Малуф организира събитие на Дядо Коледа за младежите около Коледа в хотела, раздавайки цветни подаръци.

„Дишайте, просто дишайте“, е съветът на Дана Фридман, която е Дядо Коледа, откакто иска да успокои първите реагиращи и техните семейства след нападенията в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.

61-годишният Фридман, който е адвокат, настоява хората да отделят време тази година, за да оценят красотата и доброто в света. „Докато го правите, направете нещо хубаво за един напълно непознат“, каза той. „Но не ги уведомявайте, че сте го направили …“

Японският музикант на мамбо Paradise Yamamoto е Дядо Коледа от 23 години и прави годишен тест за сертифициране, който според него не е разходка в парка. „Бях тестван колко бързо ядох бисквити с джинджифил, качих се на комини и се смеех весело с добро„ Хо, хо, хо “, каза той. Ямамото иска да успокои децата, че Дядо Коледа все още идва в къщите им тази Коледа. „Никога не съм чувал за Коледа, на която Дядо Коледа да не се е появил“, каза 58-годишният мъж, който също притежава ресторант, където работи като готвач.

„Може да се опитам да вляза във вашите къщи по различен маршрут от обичайния, но със сигурност ще посетя домовете на всички – след като, разбира се, измия ръцете си, направя гаргара, дезинфекцирам подметките на обувките си и предприема подходящите мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса. “

Децата, развълнувани да видят Дядо Коледа, по-добре да вземат под внимание предупреждението на мексиканския актьор и директор на детския театър Алехандро Зелаяран. „Няма да посещавам деца, които не уважават майка си и баща си, които не са се погрижили за себе си по време на COVID и които са натрапвали практически шеги на своите учители по време на виртуални класове“, каза той.

Зелаяран, който ще сложи щит, когато раздава кукли и други подаръци в сиропиталище в Мексико Сити, също подчертава значението на семейството. „Вярата и надеждата трябва да движат сърцата на човечеството“, каза 43-годишният мъж. „Искам да видя семейства, които се грижат един за друг и знаят, че дори отдалеч любовта и надеждата винаги оцеляват.“

64-годишният Лимачем Черем, който ръководи училище за Дядо Коледа в Рио де Жанейро, ще прекарва повече време в студио този месец, повишавайки настроението на децата със записани съобщения и видео чатове на живо. Той също насърчава хората да достигнат един до друг. „Обадете се по телефона, изпращайте съобщения, това не струва много с интернет“, каза веселият мъж с голяма брада. „Тъй като не можем да се прегърнем лично, изпратете послание за мир на приятел. Той се нуждае от него, докато е у дома. ”


Източник: Reuters

Остави коментар