Кока-Кола, какво почиства?

0
Кока кола от wallpapertip

Освен любима за мнозина напитка, Кока-кола е и чудесно средство за почистване поради силната си киселинност. Коката се справя чудесно с мръсотията, подобно на оцета.

1. Почистващ препарат за масло

Ако имате петна в гаража от изтекло машинно масло и сте нацапали с такова дрехите си, Колата може да се справи учудващо добре с отраняването им.

2. Петна от флумастер, химикал, маркер 

Ако имате деца, то петната от химикали и маркери са нещо обичайно. Решението е просто да полеете петната с кола и да оставите да престои така известно време.

3. Средство за почистване на тоалетната

Колата е чудесен начин да премахнете дори и най-упоритите замърсявания в тоалетната чиния. Освен това ще премахнете и всякакви нежелани миризми.

4. Ръжда

Ако става въпрос за дребни предмети, покрити с ръжда, оставете ги да престоят в съд с кола за през нощта. А на сутринта ги изтрийте с четка и измийте с вода.

5. Загорели домакински съдове

Загорелите съдове са истински кошмар за измиване, дори и в съдомиялна машина. Ето защо първо ги напълнете с Кока-Кола и ги сложете на котлона, докато течността се вгорещи. Махнете съда от котлона и оставете съда да престои така известно време.

6. Мухъл по фугите

Кока-кола може бързо да реши проблема с мухъла по фугите в банята. Полейте с газираната напитка засегнатите места и оставете да престои, след което измийте с вода. 

7. Предно стъкло на автомобила

Предното стъкло на автомобила редовно е покрито с мушици и всякакви други трудни за отстраняване мръсотии. Ето защо използвайте кока-кола и ще видите как нечистотията от предното стъкло бързо ще изчезне. 

8. Варовик

Излейте Кока-кола в електрическата кана или чайника, покрит с варовик, и оставете така да престоят няколко часа. Отлаганията по стените на съдовете обичайно бързо се отлепват и падат. 

Остави коментар