Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

0
Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Преместването в нов, собствен дом със сигурност е една от най-важните стъпки, които всеки предприема в живота си. Знаем, че при тази голяма крачка, нямаме търпение да се настаним, да обзаведем и да декорираме жилището по наш вкус. Изкушаваме се да обикаляме магазините и да напазаруваме всичко, от което имаме нужда наведнъж.

Да, предполагаме че и вие нямате търпение да се настаните и да се радвате на страхотен дизайн и зашеметяващ интериор, но за това е нужно време. Трябва постоянство и желание да живеете като за начало с малко по-стари и несъвършени вещи и мебели, докато не намерите най-подходящите за вас. Създаването на нов дом не се случва за ден-два или седмица. Понякога това може да отнеме месеци, дори и години. В даден момент сами ще усетите как постепенно празното пространство се запълва и всичко си идва на правилното място.

Нека разгледаме кои са и основните грешки при преместване в новия си дом:

Грешка №1: Закупуването на всички мебели наведнъж

Купувате апартамент, който е необзаведен и нямате търпение да се нанесете в него. Напълно разбираемо е да искате да купите всички мебели наведнъж и то колкото се може по-бързо. Но това е една голяма и в повечето случаи доста скъпа грешка.

Затова, най-добре направете списък с всички неща, които трябва да закупите, отделете основните и започнете да ги купувате по важност. Например, ако се нуждаете от диван, то няма проблем да го купите, но не бързайте да взимате и съпътстващите го масичка за кафе, столове и всичко останало. Инвестирайте време в търсене на подходящите мебели и купувайте постепенно и разумно.

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Грешка №2: Бързате да запълните празното пространството.

Прибързаното обзавеждане на отделните помещения може да доведе до това, да съжалявате след време. Тук не става дума само за мебелите, но и за килимите, осветлението, та дори и аксесоарите. Декорирането на една стая е като сглобяването на пъзел. Всяко парченце се свързва с останалите и това не може да стане изведнъж.

Най-добре направете план за цялостната декорация на помещенията преди да започнете. По този начин ще можете да сглобите визуално всички парченца от пъзела, преди да се хвърлите в купуването им. Предварително трябва да сте избрали мебелите, цветовете на стените, килима, текстила и то по начин, по който да си пасват като цветове и шарки.

Грешка №3: Закупуването на всички необходими аксесоари от едно място

Важно правило при декорирането е, да не купувате всички неща от едно място. Това важи както за мебелите, така и за съпътстващите аксесоари. Всяка стая от жилището ви трябва да изглежда естествено и да се оформи с времето. Все пак искате жилището да отговаря на вашия вкус и да отразява вашия стил, а не този на бранд мениджъра на дадена верига, нали?

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Грешка №4: Да закупите възможно най-евтините мебели и аксесоари

Знаем, че по-голямата част от хората, които изграждат собствен дом или ще се местят в нов такъв, разполагат с по-малък бюджет за декорация. Именно поради тази причина много се спират на по-евтините мебели и аксесоари за него. Със сигурност има възможност да направите красива декорация с по-малко средства, но все пак не трябва да пропускаме и другия фактор – качеството, особено що се отнася до основните мебели. Все пак диван и спалня не се купуват често. По-добре изкарайте известно време със стари мебели, които имате, като през това време ще спестите средства и ще закупите нещо по-качествено, за което си струва да дадете пари.

Грешка №5: Не влагате лично излъчване в имота

Да, всеки от нас си е харесвал дадено жилище на картинка или от списание, но това далеч не означава че трябва да го пренесем веднага в новия ни дом. Това няма да сме ние, а друг човек, който се чувства удобно в тази обстановка. Новият ни дом трябва да носи нашия дух. Освен това, по списанията и картинките кухните винаги са без нищо на плота, чаршафите на спалнята винаги са перфектно изпънати, е да, ама това го няма в реалния живот. Затова бъдете себе си, бъдете малко небрежни в избора и правете компромиси. Несъвършенството в един дом не винаги означава нещо лошо, напротив, доста често това му придава собствен чар.

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Остави коментар