Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Преместването в нов, собствен дом със сигурност е една от най-важните стъпки, които всеки предприема в живота си. Знаем, че при тази голяма крачка, нямаме търпение да се настаним, да обзаведем и да декорираме жилището по наш вкус. Изкушаваме се да обикаляме магазините и да напазаруваме всичко, от което имаме нужда наведнъж.

Да, предполагаме че и вие нямате търпение да се настаните и да се радвате на страхотен дизайн и зашеметяващ интериор, но за това е нужно време. Трябва постоянство и желание да живеете като за начало с малко по-стари и несъвършени вещи и мебели, докато не намерите най-подходящите за вас. Създаването на нов дом не се случва за ден-два или седмица. Понякога това може да отнеме месеци, дори и години. В даден момент сами ще усетите как постепенно празното пространство се запълва и всичко си идва на правилното място.

Нека разгледаме кои са и основните грешки при преместване в новия си дом:

Грешка №1: Закупуването на всички мебели наведнъж

Купувате апартамент, който е необзаведен и нямате търпение да се нанесете в него. Напълно разбираемо е да искате да купите всички мебели наведнъж и то колкото се може по-бързо. Но това е една голяма и в повечето случаи доста скъпа грешка.

Затова, най-добре направете списък с всички неща, които трябва да закупите, отделете основните и започнете да ги купувате по важност. Например, ако се нуждаете от диван, то няма проблем да го купите, но не бързайте да взимате и съпътстващите го масичка за кафе, столове и всичко останало. Инвестирайте време в търсене на подходящите мебели и купувайте постепенно и разумно.

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Грешка №2: Бързате да запълните празното пространството.

Прибързаното обзавеждане на отделните помещения може да доведе до това, да съжалявате след време. Тук не става дума само за мебелите, но и за килимите, осветлението, та дори и аксесоарите. Декорирането на една стая е като сглобяването на пъзел. Всяко парченце се свързва с останалите и това не може да стане изведнъж.

Най-добре направете план за цялостната декорация на помещенията преди да започнете. По този начин ще можете да сглобите визуално всички парченца от пъзела, преди да се хвърлите в купуването им. Предварително трябва да сте избрали мебелите, цветовете на стените, килима, текстила и то по начин, по който да си пасват като цветове и шарки.

Грешка №3: Закупуването на всички необходими аксесоари от едно място

Важно правило при декорирането е, да не купувате всички неща от едно място. Това важи както за мебелите, така и за съпътстващите аксесоари. Всяка стая от жилището ви трябва да изглежда естествено и да се оформи с времето. Все пак искате жилището да отговаря на вашия вкус и да отразява вашия стил, а не този на бранд мениджъра на дадена верига, нали?

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Грешка №4: Да закупите възможно най-евтините мебели и аксесоари

Знаем, че по-голямата част от хората, които изграждат собствен дом или ще се местят в нов такъв, разполагат с по-малък бюджет за декорация. Именно поради тази причина много се спират на по-евтините мебели и аксесоари за него. Със сигурност има възможност да направите красива декорация с по-малко средства, но все пак не трябва да пропускаме и другия фактор – качеството, особено що се отнася до основните мебели. Все пак диван и спалня не се купуват често. По-добре изкарайте известно време със стари мебели, които имате, като през това време ще спестите средства и ще закупите нещо по-качествено, за което си струва да дадете пари.

Грешка №5: Не влагате лично излъчване в имота

Да, всеки от нас си е харесвал дадено жилище на картинка или от списание, но това далеч не означава че трябва да го пренесем веднага в новия ни дом. Това няма да сме ние, а друг човек, който се чувства удобно в тази обстановка. Новият ни дом трябва да носи нашия дух. Освен това, по списанията и картинките кухните винаги са без нищо на плота, чаршафите на спалнята винаги са перфектно изпънати, е да, ама това го няма в реалния живот. Затова бъдете себе си, бъдете малко небрежни в избора и правете компромиси. Несъвършенството в един дом не винаги означава нещо лошо, напротив, доста често това му придава собствен чар.

Кои са основните грешки, които допускаме при обзавеждането на ново жилище?

Остави коментар