Кои са най-красивите плажове в света за 2018?

0
Кои са най-красивите плажове в света за 2018?

Лятото наближава и вече се размечтахме за хубаво слънчево време, море и някой друг коктейл в ръка. Сигурни сме, че много от вас вече са планували къде точно ще почиват това лято, но все пак искаме да ви представим определените за най-красиви плажове в света за изминалата година.

Направено е проучване от Flight Network, в което са включени над 1200 журналисти, редактори, блогъри и агенции, които да определят кои са най-красивите и добри плажове в света за изминалата година. Критериите, по които са оценявани са чистотата на пясъка и водата, дали се достъпва лесно до тях и каква е заобикалящата ги природа.

Tulum beach

Tulum Beach
Tulum Beach

Плажът се намира близо до град Канкун в Мексико. Средната годишна температура в този район е 28 градуса. В близост до плажа има редица заведения, в които може да утолите жаждата с някой вкусен коктейл или да хапнете нещо.

Praia do Sancho

Praia do Sancho
Praia do Sancho

На около 350 километра от Бразилия, сгушен в архипелага Фернандо де Нороня, плажът Praia do Sancho е следствие от вулканичната дейност в района. Заради слаборазвития туризъм природата тук е девствена и уникално красива. От своя страна обаче, това затруднява лесното достигане до плажа, но пък със сигурност си заслужава. Средната температура тук е 27 градуса.

Hidden Beach

Hidden Beach
Hidden Beach

Името на този плаж не е никак случайно, тъй като до него се достига единствено с лодка. Той се намира на остров Палаван, Филипините. В близост до плажа има редица пещери, които също си струва да бъдат посетени. Средната температура е 25 градуса.

Whitehaven Beach

Whitehaven Beach
Whitehaven Beach

На остров Whitsunday, в близост до Австралия се намира един удивителен плаж – Whitehaven Beach. Средната годишна температура тук е 27 градуса, което е нормално предвид района, в който се намира. Тук може да се насладите не само на ситния пясък, солената вода на океана, а и на тропическата гора и планинските възвишения.

Shipwreck Beach

Shipwreck Beach
Shipwreck Beach

Този плаж е по-известен като плажът Навагио на остров Закинтос – Гърция. Плажът е обграден от високи скали и е невъзможно да бъде достъпен по суша. Единствения вариант да стигнете до този плаж е по вода. Дестинацията набира голяма популярност в последните години и със сигурност няма да бъдете сами, ако решите да го посетите. Средната годишна температура тук е 19 градуса.

Остави коментар