Kои са най-гледаните филми в киносалоните у нас?

0
киносалоните у нас

Миналият уикенд киносалоните са посетени от 6 793 зрители. Миналата година по същото време в кината са били 58 734 души.

Френската криминална драма “Кръстатицата” е най-гледаният филм у нас в първият уикенд след отварянето на 2/3 от киносалоните в страната.

Според обобщените данни историята, създадена по книгата на Анлор Кер за майка на наркопласьор, която създава собствената мрежа “Мама трева” е гледан от 2 333 зрители и има 23 507 лева приходи в първите си три дни на екраните у нас.

“Жената чудо 1984” е на втора позиция по зрителски интерес.

Приключенският екшън за принцесата на амазонките Диана, която заедно със Стив Тревър се изправя през съперницата си Гепарда. Филма е гледан от 1925 зрители и има 22 832 лева от билетите им.

Трето място е за последната премиера отпреди затварянето на кината миналата година – “Убийство за Оскар”.

Комедията с Робърт Де Ниро, Морган Фриймън, Томи Лий Джоунс за това как може да се направи филмов хит, докато се опитваш за убиеш главния герой в него. Гледана от вече 4 234 зрители и има 40 094 лева приходи от билетите им.

На четвърта позиция е анимацията “Тролчета: Турнето” – продължение на първия филм от 2016 година, пише БТА.

Пътуването на Пипи и Клон сред шестте различни племена и запознаването им с различните им стилове музика е гледано вече от 16 485 зрители и има 142 634 лева приходи за десет седмици на екраните у нас.

Италианската анимация “Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза” е на пето място по зрителски интерес.

Пътуването на двамата приятели Лео и Лоренцо, за да намерят пиратските пари и да спасят имението на Мона Лиза. Вече пета седмица на екраните и са го гледали 7 647 зрители и има 64 474 лева приходи.

На шесто място е хорърът “Откачалка”.

Разказът за това как духът на зловещ сериен убиец се разменя и пренася в тялото на 17-годишно момиче, което започва едно безмилостно преследване на другите колежани. Само трета седмица на екраните, а е гледан от 5 707 зрители и има 51 140 лева приходи от билетите им.

Седма позиция по зрителски интерес заема екшънът “Честен крадец”.

Филмовият разказ за разкаял се банков обирджия, който има желанието да се споразумее с ФБР и да се върне към нормалния живот. Но се натъква на корумпирани агенти.

Филмът е от началото на октомври миналата година на екраните. До този уикенд са го гледали 28 046 зрители и 276 506 лева приходи от билетите им.

Италианският биографичен филм “Предателят” заема осмото място.

Драмата, разказваща за избягалият в Бразилия Томазо Бушето. Бос от сицилианската мафия, който подпомага разследването на Джовани Фалконе е на екраните от началото на ноември миналата година. Гледан вече от 1 124 зрители и има 9 912 лева приходи.

На девето място в топ 10 е българският “Пепел върху слънцето”.

Създаденият по романа на проф. Златимир Коларов сюжет с участието на Юлиан Вергов, Павел Попандов, Силвия Петкова е на екраните от края на октомври миналата година. Гледан вече от 4 584 зрители и е събрал 39 922 лева приходи от билетите им.

Десето място заема анимацията “Лигата на животните”.

Приключенията на бездомните животни от града, водени от кучето Роджър, които трябва да изгонят злите роботи. Те са в киносалоните у нас от края на септември миналата година и са гледани вече от 13 186 зрители и отчитат 114 084 лева приходи.

Източник: dir

Остави коментар