Кои са бизнес уменията, които ще са ни от полза и ще ни гарантират доходи през 2021 г.

0
Кои са бизнес уменията, които ще са ни от полза и ще ни гарантират доходи през 2021 г.

Кои са бизнес уменията, които ще са ни от полза и ще ни гарантират доходи през 2021 г.

Онлайн търговията, анализ на данни, уеб дизайн, маркетинг и social media, програмиране са само част от бизнес уменията, върху които е хубаво да наблегнем по време на локдауна и да се възползваме максимално от времето прекарано вкъщи, освен Netflix.

Тази година е трудна за всички нас и ни изправи пред много предизвикателства, промени драстично живота ни и накара много хора да търсят нови начини за работа и изкарване на приходи за тях и техните семейства. Чудите се кои са уменията, които ще ни гарантират доходи през 2021 година и които можем да научим сами, докато стоим вкъщи? Enterpreneur ни дават няколко предложения.

Онлайн търговията

През тази година онлайн търговията е част от „новото нормално“. Съществуват различни, платени и безплатни, платформи за онлайн търговия. Те предлагат на потребителите основните инструменти за реализирането на една успешна бизнес идея. На пазара са познати много платформи, както български, така и световни. Много от платформите предлагат и тестов период, с които да проверите дали наличните функционалности биха ви свършили работа преди да стартирате своя проект.

Доверието в българските електронни магазини през 2019 се е увеличило

Анализ на данни

В интернет има множество безплатни онлайн курсове (и платени такива), които биха ни научили как правилно да разчитаме и работим с данни с Excel, Power BI, Python и други подобни инструменти.

Дизайн уменията

Както вече се досещате, уеб дизайна е нещо, което със сигурност ще просперира все повече и повече в бъдеще. В отделните платформи можете да намерите множество от видео уроци за работа с инструментите на Adobe – Photoshop, Illustrator, After Effects, Lightroom и други. Налични са и множество книги и платени курсове, които могат да ви дадат една много добра основа, с която да започнете.

Social Media Marketing

През последните няколко години социалните мрежи се превърнаха в основен ресурс за реклама и пазаруване. Тази област се развива с огромни темпове и вече е далеч от началната идея за свързаност между познати в различни точки на света. Независимо от това коя платформа ще изберем – Facebook., Instagram, LinkedIn, то е хубаво да имаме идея как точно работят рекламните постове в тях. Важно е да таргетираме правилно аудиторията, до която искаме да достигнем, за да получим максимален резултат. Вече има достатъчно много безплатни и платени курсове, с които можем да започнем своето обучение.

Google Ads и SEO

Оптимизацията за търсещите машини

Оптимизацията за търсещите машини и пускането на платени реклами в Google са част от маркетинговата професия. За да придобием тези умения има различни варианти – онлайн курсове (платени и безплатни), както и много подробната документация на Google относно правилата и видовете настройки. За тези умения със сигурност ще трябва да се снабдим с търпение и да посветим нужното време, тъй като материята е огрооомна.

Програмиране

Ако програмирането ви е „гъста мъгла“, то е хубаво първо да изберете какъв тип програмиране искате да научите? Какъв код точно искате да пишете – уеб сайт, програма, функции, апликации за мобилни устройства и т.н.?

След като вече сте избрали сферата, проучете пазара и изберете най-подходящия език за програмиране и тогава се „хвърлете в дълбокото“. В интернет може да се намерят множество онлайн лекции и видео материали, семинари, които ще ви помогнат. Имайте предвид, че голяма част от материалите са на английски.

Остави коментар