Кои хора изневеряват най-често?

0
Кои хора изневеряват най-често?

Кои хора изневеряват най-често?

Знаем, че не е хубаво всички да се слагат под общ знаменател и подобни обобщения не винаги са много обективни. Също така обаче, няма как да отречем откритията на хора, които с години правят изследвания на човешките взаимоотношения. Например бестселъровия автор Матю Хъси, чиято книга „(С)хвани го, ако можеш“ стана тотален хит сред читателите. Според него няма еднозначно определение за изневяра, но пък посочва основните три типа хора, които най-често са склонни да изневерят на своята половинка.

Нарцисите
За този тип хора, това е просто начин да докажат колко много са обичани. Те не могат да се задоволят с обичта на един човек, искат да са обожавани от повече хора, които са готови да спят с тях. Те са самовлюбени и винаги имат усещането, че могат да намерят нещо по-добро от текущия си партньор. Никога не са достатъчно отдадени на връзката, в която се намират.

Несигурните
Не познаваме човек, който в даден момент да не се съмнява в нещо. Матю Хъси обяснява, че тук става дума за хората, които изначално са неуверени в себе си. Тези, които приемат отказа да получат това, което искат днес, като сигнал да го потърсят някъде другаде.

Егоистите
Това са хората, които винаги слагат себе си на първо място. Този тип хора обикновено нямат задръжки в интимните си отношения. Те са наясно, че половинката им ще остане наранена, ако изневерят, но въпреки това собствените им желания са по-силни от отдадеността към постоянния им партньор.


Вижте още:
Семейните скандали удължават живота на мъжа
Как да се измъкнете от зле протичаща първа среща?


 

Остави коментар