Кое е най-доброто време да се събудите и да си легнете

0

Замисляли ли сте се в колко часа е най-правилното време за лягане вечер и ставане сутрин?

Ако обикновено вечер си лягате около полунощ и ставате сутрин в 5 часа за да отидете на работа, то това не е достатъчно. Този неефикасен режим, който сте изградили влияе на вашето ежедневие. Питате се какво можете да направите за да подобрите съня си?

Професор Колин Еспи от катедрата по клинична неврология, към университета в Оксфорд и съосновател на Sleepio има известно прозрение.

Взимането на навика като модел, който работи добре за вашето лично усещане, е най-добрата стратегия. От опит знаем, че всеки ден е различен с предходния.

Той съветва, че независимо от времето, в което се събуждате, не трябва да мрънкате за сън. Необходимото количество сън е различно при всеки.

Лошият или недостатъчен сън може да повлияе на всичко в нашето ежедневие, на настроението ни и на това как взаимодействаме с хората с нашата производителност на работното място“, споделя професора.

Въпреки това, когато става въпрос за това кое време да заспиш, професор Еспей обяснява, че правилата са много по-неясни.

Важно е да не се забивате в идеята за едно време за лягане, което да отговаря на всички, защото различните хора могат да имат различни хронотипи. Повечето от нас седят в средата между ранна птица или нощна бухал, но има хора, които са на някоя от двете крайности.

Той обясни, че всеки човек “трябва да открие това, от което лично се нуждае, и след това да направи това повтарящ се собствен навик“.


Източник: independent.co.uk

Остави коментар