Кое е журито на литературният конкурс за младите българи по света – „Моето писмо към България“

0

Ясно е журито на VI-тия литературен конкурс за младите българи по света за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България“

Творците Радослав Гизгинджиев, Десислава Николова, Надежда Динева и Дилян Димитров ще бъдат жури на шестото издание на престижния литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш“ на тема „Моето писмо до България“.

Тазгодишното издание на конкурса е насочено към младите българи, живеещи в чужбина, а за втора поредна година Радослав Гизгинджиев – един от най-нашумелите съвременни български писатели и драматурзи– автор на бестселърската трилогия „Рай“ е председател на авторитетното жури.

На поканата на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отклихнаха и Десислава Николова (Деси Нико), носител на Националната награда за дебютна литература „Южна пролет“ в жанр „Проза“, автор на нашумелият роман “Алиса и петък вечер“, както и на статии с културна и социална насоченост, публикувани в различни онлайн медии; Надежда Динева – журналист, писател, автор на дебютния си роман „Орденът на скорпионите“ и понастоящем ръководител на проекта по творческо писане за деца в Центъра за млади таланти – „Моите първи истории“ както и Дилян Димитров – лауреат в множество литературни конкурси, член на Международната Асоциация на независимите писатели „Съдружество“ със седалище в Русия, публикации в редица сборници и алманаси.

Ясно е журито на VI-тия литературен конкурс за младите българи по света за написване на кратък разказ или есе на тема "Моето писмо към България"
Ясно е журито на VI-тия литературен конкурс за младите българи по света за написване на кратък разказ или есе на тема “Моето писмо към България”

„Изключително щастливи сме да представим официално звездното ни жури. Благодарни сме, че вече шест години имаме шанса да откриваме и развиваме литературни таланти заедно с едни от най-талантливите и изтъкнати творци на България. За втора поредна година освен осигурения награден фонд, ще издадем книга с есетата и разказите на най-добрите участници в конкурса на тема „Моето писмо до България“, целта ни е не само популяризиране творчеството и поощряване дарбите на младите писатели, но и стимулиране на връстниците им да общуват помежду си чрез литературата. Най-итересно е, че тази година за първи път ще имаме възможност да „чуем“ и гласа на младите българи, които не са в страната, а са родени или живеят и учат по света. Какво ли ще научим от тях?“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.


Организаторите напомнят, че крайния срок за изпращане на творби е 17 декември 2019.

Пълните условия на конкурса са публикувани на сайта на Фондацията: forbgkids.org

Остави коментар