Какво ще се случи със социалните мрежи през 2019 година?

0

Какво ще се случи със социалните мрежи през 2019 година?

Какво ще се случи със социалните мрежи през 2019-та година? Изписаха се много твърдения за различните социални мрежи, какво ще се случи реално ще разберем в последствие, след като излезнат с официално становище.

През 2018-та година обаче, беше публикувано проучване, в което се твърдеше, че Facebook ще загуби много голяма част от своите потребителите и печалбите ще спаднат. Това реално се случи. През последната година основната социална мрежа изгуби доверието на много потребители и те закриха своите акаунти, именно оттам спаднаха и печалбите от реклама.

Предвижда се, че по-голямата част от социалните мрежи ще се превърнат в изцяло платени мрежи или поне ще се заплаща за използването на определени функционалности в платформата. Има слухове, че Google подготвят нова социална мрежа, след като след няколко неуспешни години спряха Google+.

Нека разгледаме някои от основните мрежи:

1. Facebook

Facebook
Facebook

Очаква се, че след множеството скандали свързани със сигурността на личните данни на потребителите, много от тях ще изтрият профила си. Вече се наблюдава спад в потреблението, най-вече на територията на САЩ. Възможно е социалната мрежа да направи платено членство и да промени общия си облик.

2. Instagram

Instagram
Instagram

Всички знаем, че Facebook придобиха Instagram. Именно поради тази причина се очаква социалната мрежа също да претърпи нарушения относно сигурното съхраняване на личните данни на своите потребители. Оттеглянето на първосъздателите от борда на директорите ще доведе до негативен ефект върху цялостното развитие на приложението. Разни твърдение ни карат да вярваме, че Instagram ще започне да отделя повече внимание на бизнес профилите, които използват платформата за реклама на своите продукти.

3. Twitter

Twitter
Twitter

На този етап Twitter е в топ 3 на най-използваните социални мрежи. След драстичните промени в Tumblr за премахване на нецензурното съдържание от сайта, много от потребителите пренасочиха профилите си в Twitter. Очаква се обаче, по подобие на Tumblr, също да се въведат промени относно правилата за ползване и споделяне. Също така последните решения и промени по дизайна не се харесват на много от потребителите, което също би довело до техния отказ от мрежата.

Остави коментар